Festivalin açılışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusuyla yapıldı. Etkinlikler, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile başladı ve Ayna grubunun otogar alanında verdiği etkileyici konserle devam etti. Konserde Bayramiçliler, Ayna'nın en sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Bir sonraki gün ise festivalin en renkli anlarından biri olan Yerel Ürünler Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Bayramiç Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri, katılımcılara görsel bir şölen sundu. Festivalde tavla turnuvası ve zeytinyağlı yaprak sarması yarışması da büyük ilgi gördü. Zeytinyağlı yaprak sarması yarışmasında Reyhan Küçükçakıroğlu birinci olurken, Serpil Aşkın ikinci ve Melda Bora üçüncü oldu. Akşam saatlerinde ise Çanakkale Truvalılar Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyduğu “Tanrıçalar Yarışıyor” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

Festivale yoğun ilgi

 

Festivalin üçüncü günü olan 1 Eylül Pazar, tavla turnuvasının finalleri ile başladı. Yalçın Kirman birinciliği kazanırken, Bahattin Tuncer ikinci ve Mehmet Kayman üçüncü oldu. Aynı gün düzenlenen Bindallı ve Türkmen Kıyafeti Yarışması da büyük ilgi topladı. Türkmen kıyafeti dalında İlknur Kurt birinci olurken, Burçin Aydın ikinci ve Özge Gümüş üçüncü oldu. Bindallı kategorisinde Seda Kahvecioğlu birinciliği kazanırken, İlkay Düz ikinciliği ve Seval Selen üçüncülüğü elde etti. Yağlı pide yarışmasında Nilgün Tekin birinci, Kezban Tunçer ikinci ve Hanife Pekacar üçüncü oldu. Festivalin final gecesinde Luxus grubu sahne aldı ve katılımcılara keyifli bir müzik ziyafeti sundu.

 

 

Festival, yerel kültürün tanıtımına katkı sağladı

 

Yerel Ürünler Şenliği kapsamında kurulan stantlar, atölyeler, çocuk oyun sokağı, yarışmalar ve halk oyunları gösterileri iki gün boyunca devam etti. Bayramiçliler, festival süresince hem yerel kültürü yaşama hem de eğlenceli anlar yaşama fırsatı buldular. Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, kapanış konuşmasında, “Festival programımızla halkımıza üç gün boyunca keyifli anlar yaşatmayı ve güzel anılar biriktirmelerini sağlamayı hedefledik. Çok olumlu geri dönüşler aldık ve halkımızın mutluluğu bizim önceliğimizdir. Festivalde emeği geçen ve katılarak bizleri mutlu eden herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

Bayramiç’te düzenlenen bu kültür ve sanat şöleni, Zafer Bayramı coşkusunu yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda yerel kültürün tanıtımına önemli bir katkıda bulundu.

 

Mine Yel

Foto: BHA