2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ile başladı. 

Türkiye genelinde Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte yeniden başladı. 2-3 Eylül’de  Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için geçtiğimiz hafta çalan ders zili, bu hafta tüm öğrenciler için çaldı.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilköğretim haftası açılış programı ile yeni döneme başladı.  Programa Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören öncesi yürüyüş gerçekleştiren protokol üyeleri, İskele Meydanından törenin yapıldığı Cumhuriyet Meydanına yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta’nın Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.  İstiklal Marşının ardından şiir okuması gerçekleştirildi.


"Çocuklarımızın geleceğini inşa etmekten mutluluk duyuyoruz"

Programda konuşma yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, şunları söyledi; “İlköğretim, bireylerin bilgiyle tanıştığı, toplumsal hayata adım attığı ve karakterlerinin şekillendiği en önemli eğitim kademelerinden biridir. Bu nedenle burada atılan temeller, öğrencilerimizin gelecekteki başarılarının yapı taşlarını oluşturmaktadır. Öğrencilerimize en iyi eğitimi sunabilmek, onların yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak için tüm eğitim öğretim kurumlarımızda büyük bir özveriyle görevini icra eden öğretmenlerimizle yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2024-2025 Eğitim öğretim yılında bildiğiniz gibi ilkokul birinci sınıf ortaokul beşinci sınıf ve ortaöğretim hazırlık ve 9.sınıflardan başlamak üzere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programını uygulayacağız. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele alan bütüncül bir modeldir. Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uygulanması ile hep birlikte eğitimde yeni bir çağın kapısını açacağımıza olan inancımız tamdır. Bu kapsamda büyük bir heyecanla başladığımız yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın başarılı, mutlu ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için velilerimizin desteğine her zaman ihtiyaç duyuyor, onlarla çocuklarımızın geleceğini inşa etmekten mutluluk duyuyoruz."

Tuba Demirtaş

Foto:BHA