Çanakkale'nin Ezine ilçesinde kaybolan çocuk, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu, 15 saatin ardından evine 7 kilometre uzaklıktaki Bozalan mevkiinde bulundu.

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde bulunan geçtiğimiz gün saat 16:00 sıralarında evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 12 yaşındaki Resul Guliyev yürekleri ağza getirdi. Edinilen bilgiye gören okuldan dönen ve annesine çantasının yırtıldığını söyleyen Resul, annesi Yakut Askerova'nın kendisini uyarmasına içerlenerek evi terk etti. Akşam üstü Resul'un eve dönmediğini gören aile durumu 112 Acil Servis Hattı'na bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Ekipler köy içinde ve çevresinde geniş çaplı arama başlattı. Köyde Ekiplerin güvenlik kameralarını incelemesi sonucu, Resul'un bir evin merdivenlerine çıktığı daha sonra da köy çıkışına ilerlediği görüntülendi. 15 saatin ardından Resul, evinden 7 kilometre ileride Bozalan mevkiinde bir vatandaşın traktörü ile seyahat ederken bulundu. Minik Resul'un bulunması yüreklere su serpti. Resul'un bulunmasının ardından ailesi büyük bir sevinç yaşadı.

Mine Yel

Foto: BHA