Her iki tarafta da rant iddiaları devam ederken, milletvekillerinden, il ve ilçe başkanlarından, belediye başkanlarından hiç ses çıkmıyor. Her iki taraf da yolunu bulmuş ve devam ediyor.

 

Çanakkale her alanda çok rahat edilebilecek bir kent. Bu yüzden kamu görevlileri de daha çok Çanakkale’ye gelmek istiyor. Burada siyaset de öyle.  Her yerde siyaset çok çekişmeli ve sert geçiyor.  Muhalefet ile iktidar arasında büyük çekişme oluyor. Birbirinin yanlışını bulur ve bunun üzerine gider. Sert açıklamalar yapar siyasetçiler.

Çanakkale’de ise tam tersi bir durum var. Çanakkale’de AK Parti iktidar olduğu için tüm kurumlara hakim. Yerelde ise CHP iktidarı var. Çanakkale’de yerel yönetimin büyük bölümü CHP’nin elinde. Bu da Çanakkale’de bir siyasi denge oluşturuyor. Normal şartlar altında her iki tarafın da karşı yönetimindeki kurum ve kuruluşlarının yanlışlarını eleştirmesi gerekiyor. Eleştiri ve sorgulama da kaliteyi getirir, halkın malının israf edilmesinin ve ranta kurban edilmesinin önüne geçer.

SESSİZ SEDASIZ İŞLERİNİ YURUTUYORLAR

Çanakkale’de her iki taraf olup bitenlere kulaklarını tıkamış, yoluna devam ediyor. O kadar rant olayları gündeme gelirken ve yanlışlar ortaya çıkarken eleştiren bir siyasetçi ortaya çıkmıyor.  Hem AK Parti İl Başkanlığı hem de CHP İl Başkanlığı uzun zamandır bir açıklama bile yapmıyor. Adeta anlaşmış gibi her iki taraf da sessiz sedasız yoluna devam ediyor. Bu da yanlışların ve rantların önünü daha da açıyor. Çanakkale’nin şirketi olan Gestaş’da yıllardır olup bitenlere kimse karşı çıkmadı çıkmıyor da. Çanakkale’nin malı ranta ve yanlış yönetime kurban edilirken, buna yönetimde bulunan ne AK Parti ne de CHP’lilerden ses çıkmadı ve çıkmıyor. Herşey normalmış gibi devam ediyor.

 

EKOTURİZM EN GÜZEL GÖRNEĞİ

Çanakkale’nin zarar gördüğü en büyük alanlardan biri de Ekoturizm dosyaları. Çanakkale’nin verimli tarım arazilerinin Ekoturizm’e kurban edilmesinin altında CHP ve AK Partili il genel meclis üyelerinin imzası var. Her iki taraf da buradaki yanlışa imza atıyor. Büyük rantın ve dolayısı ile büyük paraların dolaştığı iddia edilen bu dosyalarda iktidar ve muhalefet çok iyi anlaşıyor ve bir bir dosyaların meclisten geçmesine katkı sağlıyor.

 

KURUM VE KURULUŞLARDAKİ YANLIŞLARA GÖZ YUMULUYOR

Çanakkale’deki devlet dairelerinin tamamı AK Parti’nin kontrolünde, Belediyelerin tamamına yakını da CHP’nin elinde. Hem devlet kurumlarında hem de belediyelerde sık sık yanlışlar ve rantlar gündeme geliyor. Bu konuda ne AK Parti ne de CHP hiç sesini çıkarmıyor. Bu sesizlik de her iki tarafında bir birinin yanlışlarına ve rantlarına izin verdiği konuşuluyor.

Başta emekliler olmak üzere asgari ücretliler ve diğer çalışanlar ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyor. Açlık sınırının bile çok altında kalan bu kesim bir türlü sesini duyuramıyor. Bunun nedeni ise Çanakkale’de iktidar ile muhalefetin birbirinin yanlışını eleştirmemesi ve karşı çıkmamasından kaynaklanıyor.

 

Mehmet Güler