İl Özel İdaresi, Çanakkalelilerin malını bir bir satmaya devam ediyor. Daha önce valilik konağı, kordondaki arsayı, Güzelyalı’daki oteli, Kadırgakoyu’ndaki otelden sonra şimdi de Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş köyünde bulunan 14 bin metrekarelik tesis alanını satışa çıkardı.

 

Belediyeler bir yandan İl Özel İdaresi diğer yandan halka ait taşınmazları satmaya devam ediyor. Özellikle ilçe ve belde belediyelerin satışları geçen dönem hız kazanmıştı. Satışta belediye ile yarışan bir diğer kurum ise İl Özel İdaresi. Çanakkale genelinde İl Özel İdaresi’ne ait çok sayıda taşınmaz bulunuyordu. İl Özel İdaresi, bunları bir bir satıyor. Daha önce vatandaşların malı olan valilik konağı, kordondaki arsa, Güzelyalı’daki otel, Kadırgakoyu’ndaki otel başta olmak üzere birçok taşınmaz satıldı.

 

14 BİN METREKARELİK ALAN İHALEYE ÇIKARILDI

Tüm tepkilere rağmen İl Özel İdaresi satışa devam ediyor. Şimdi ise Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Ekoturizm ve Kırsal Turizm Alanı İhalesi 9 Ekim 2024 tarihinde yapılacak

Çanakkale İl Özel İdaresi, Ayvacık Bektaş Köyü'ndeki 14 dönümlük kırsal turizm ve ekoturizm alanını satışa çıkarıyor. İhale, 9 Ekim 2024 tarihinde kapalı teklif usulüyle gerçekleşecek.

Çanakkale Ayvacık'ta 14.083 m² yüzölçümlü ekoturizm ve günübirlik tesis alanı ihale yoluyla satışa çıkıyor. Muhammen bedeli 120 milyon TL olan alan için ihaleye de tepkiler geliyor.

İhale ile ilgili şu duyuru yapıldı; “İhale Tarihi 09 Ekim 2024 İhale Saati 1330 Yer Çanakkale İl Özel İdaresi Hizmet Binası, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu, Barbaros Mahallesi, Atatürk Caddesi No 215, Çanakkale

Taşınmaz Bilgisi Ayvacık İlçesi, Bektaş Köyü, 105 ada, 43 parselde kayıtlı 14.083,02 m² yüzölçümlü taşınmaz Muhammen Bedel 120.000.000,00 TL Geçici Teminat 3.600.000,00 TL İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleştirilecek. Katılımcıların tekliflerini, 9 Ekim 2024 saat 1200’ye kadar Çanakkale İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Posta yoluyla yapılacak başvurularda yaşanabilecek gecikmeler dikkate alınmayacak.

 İhaleye Katılım Şartları Gerçek ve tüzel kişiler için belirlenen şartlar ve başvuru belgeleri ilanla birlikte duyuruldu. Başvurular, zarfların içine konulacak belgelerle birlikte yapılacak. Tüzel kişiler için 2024 yılına ait ticaret sicil kaydı, noter onaylı imza sirküleri gibi belgeler talep edilirken, gerçek kişilerden nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi isteniyor.

 Satıştan Doğan Vergi ve Harçlar Alıcıya Ait Satış işlemi sonucunda doğacak her türlü vergi, resim ve harç alıcı tarafından karşılanacak. İhaleyi kazanan taraf, ödemelerini Çanakkale T.C. Ziraat Bankası Kordon Şubesi’ne yapabilecek. İhaleye ilişkin şartname, Çanakkale İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden mesai saatleri içerisinde temin edilebilecek.

 Komisyon İhaleyi Yapıp Yapmamakta Serbest İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu gibi tüm süreç Çanakkale İl Özel İdaresi denetiminde yürütülecek.”

 

Hasan Sami Er