Ekonomik krizle beraber vatandaşların alım gücü azalınca vatandaşlar, daha ucuza eşya bulacakları yerlere yöneldi. Daha önce antika malzemelerin satıldığı Çanakkale bit pazarı, gelen ilgi üzerine her tür eşya satmaya başladı. Talep her geçen gün artınca, burada hem satıcı hem de alıcı sayısı hızla artmaya başladı.

Perşembe günleri sabah 8.00 akşam 16.00 arası açık olan ve Çanakkale’nin yerel halkı sayesinde kurulan Bit Pazarı her durumda satışlarına devam ediyor.

 

Çanakkale’nin merkezinde bulunan Bit Pazarı birçok yönden hala ayakta kalmaya devam ediyor. Bit Pazarı satıcılarını zorlayan şartlar arasında en önemli iki sebep olan “yer bulma” ve “kötü hava koşulları” çoğu sorunu da başında getiriyor. Bit Pazarı satıcıları bazı günler tezgah açacakları yer bulamadıklarını bazı günlerde kötü hava şartları yüzünden tezgah açamadıklarını bu yüzden de ekonomik olarak zorluk çektiklerini dile getirdiler.

 

Bit Pazarı satıcıları artık Bit Pazarı’nın da hemen yanında bulunan Cuma Pazarı gibi herkese özel ayrı yer tahsis edilmesi ve başlarına güneş geçmeyecek veya yağmuru engelleyerek  satışlarına devam edebilecekleri yerler istiyor.

Hasan Sami Er