Çalıştaya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Araştırma Dekanlığı Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, Kalite Geliştirme ve Kurumsal İzleme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Personel Daire Başkanı Gül Dilek Dardeniz ve akademisyenler katıldı.

 

Atama ve yükseltme kriterlerinin şeffaf bir süreçte yeniden değerlendirildiği geniş katılımlı bu çalıştaytada, kriterlerle ile ilgili çalışma süreçleri hakkında bilgiler aktarıldıktan sonra ÇOMÜ’nün Araştırma Üniversitesi olma vizyonu konuşularak, bu vizyon doğrultusunda da belirli düzenlemelerin yapıldığı vurgulandı.

 

“Üniversitemizin eğitim öğretim kalitesini artırmak ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeye ulaşabilmek için akademik yükseltme kriterlerinde hangi yenilikler yapılması gerektiği ile ilgili üniversitemizin her kademesinde olan akademisyenlerimizin fikirlerini alarak geniş katılımlı bir konsorsiyum oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Rektör Erenoğlu, Eğitim Öğretim Stratejisi, Araştırma Geliştirme Stratejisi, Sosyal ve Toplumsal Katkı Stratejisi, Uluslararasılaşma Stratejisi, Kalite Yönetim Stratejisi başlıklarında akademisyenler ile fikir alış verişinde bulundu.

 

Çalıştay, yapılacak değerlendirmelerin ardından bir sonraki hafta yeniden toplanılmak üzere son buldu.

Kaynak: ÇOMÜ