Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Cin , Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aras, Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Var, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Susurluk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göçer, Sakarya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emin Cenk, Marmara ÜPAK A.Ş. Genel Müdürü Can Şatıroğlu, ve Marmara Üpak A.Ş. Uzmanı Huriser Karaman katıldı.

Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, katılımlarından dolayı Başkanlara teşekkür ederek, toplantıda alınan kararların tüm paydaşlara, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Marmara ÜPAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah DENİZ, “Marmara ÜPAK’ın Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda Aracılık Faaliyetleri ile Aracıların Gözetimi ve Denetimi hakkındaki yönetmeliğin 5’inci maddesine dayanarak kurulduğunu ifade ederek, Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile fiziki yer değiştirme olmaksızın, elektronik ortamda, tek bir platformda ürün ticaretinin yapılmasını mümkün olduğuna dikkat çekerek, Marmara ÜPAK’ın da Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın bölgesel Aracılık Kuruluşu olduğunu söyledi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Deniz, bu alanda hizmet verecek olan Marmara ÜPAK ile daha modern ve katılımcı bir tarım piyasası oluşacağına da vurgu yaptı.

DENİZ son olarak “Marmara ÜPAK ile yatırımcı tabanımızı genişletecek, ELÜS kullanımını yaygınlaştıracağız. Yaygın ağlarımızla piyasanın tanıtımını sağlayacak, müşteri emirlerini en iyi şekilde gerçekleştirme yükümlülüğüyle hareket edecek ve piyasanın şeffaflığına katkıda bulunacağız.” dedi.

Haber Merkezi