Ekonomik krizle beraber et fiyatlarının hızlı bir şekilde artması nedeniyle vatandaşların kafasında et ve et ürünleri konusunda hep soru işaretleri kalıyor. Son günlerde peş peşe et sektöründe hizmet veren bazı firmalarda çıkan skandallardan sonra vatandaşların aklında soru işaretleri de artmaya başladı. Vatandaşlar daha çok güven veren yerleri tercih ediyor. Çanakkale’de yıllardır verdikleri hizmetlerle kalitelerini kanıtlayan firmalardan biri de Şevk-ET Steakhouse. Şirket, çiftliklerinden yetiştirdikleri hayvanları keserek kasaplarına ulaştırıyor. Kasaplarından da Şevk-ET Steakhouse ulaştırılıyor. Bu yüzden dışarıdan ürün almadan etler müşterilerin masasına kadar geliyor.

Hem kalitesi hem lezzeti hem de hijyen olması ile marka her geçen gün daha çok güven kazanıyor. Dede Şevket Yalçıntekin’in başlattığı bu mesleği, oğlu Baki Yalçınkaya büyüttü şimdi ise torunları Şevket, Servet ve Serhat Yalçınkaya ürünlerini dedelerinin ismi olan Şevk-ET ismi ile markalaştırdı. 21 Ekim 2012 yılında ŞevkET Kasap, 15 Mayıs 2015 tarihinde de Şevk-ET Steakhouse mekanı açıldı. 9 yıl önce açılan mekan, her geçen gün daha büyük ilgi görüyor. Steakhouse ve diğer çalışmalar hakkında Şevket Yalçınkaya sorularımızı cevapladı.

 

Şevket ismini nasıl aldı? Onu bir öğrenebilir miyiz sizden? 

-Şevket dedemizin ismiydi. Dedemiz de kasaplık yapıyormuş. Biz tanımadık daha doğrusu. Babamızla beraber devam ettirdik biz işimizi. Dedemiz olduğu için ben büyük evlat olduğumu eskiler hep büyük, babaların isimlerini verirlerdi çocuklarına. Şevket ismini bana vermiş babam. Evet. Biz de ismimizi yükseltmek amacıyla değil, etle buluştuğu için mekanımızın ismini Şevket.


Burayı diğer mekanlardan ayıran en büyük özelliği nedir? 

-Bizim özelliğimiz insanlara doğru bir iş yaptığımızı ve ne kadar zaman kaybettiğimizin hiçbir önemi olmadığını kendi çocuklarımıza ne yediriyorsak, halkımıza da aynısı sağlıklı yedirmek istediğimizden bizi tercih etmelerini umuyoruz, düşünüyoruz. Ve burası aynı zamanda turizm işletme belgeli bir iş yeri. Peki. Burada hafif alkol yemek yanında hafif alkollü içeceklerimiz normal içki alkollü içeceklerimiz de bulunuyor

-Kaç yıldır var bu mekan? 

Bu mekan 15 Mayıs 2015 yılında açıldı. Yaklaşık dokuz yıldır hizmet veriyoruz.

-Dokuz yıldır hizmet vermesi karşılığını Çanakkale verebildi mi size? 

Tabii. Çanakkale halkımıza Çanakkale halkımızın çok beğenisini kazanan bir mekan. İlk yıllarda çok iyi bir hizmet karşılıyorduk. Daha sonra pandemi sürecinde bir on beş, on altı, on sekiz ay kadar bir kapalılık süreci yaşadık. İlk açtığımızda turizm belgeli bir alkollü işletme değildi burası. Daha sonra 2019 yılından sonra alkollü bir işletme mekanı oldu yani.

-Burada yediğiniz etler kendi ürünleriniz değil mi? Kendi çiftliğiniz var. Kendi çiftliğinizde üretiyorsunuz besi hayvanlarını. Doğru mudur? 

Doğrudur. Kasabımız var. Et olarak oradan alabiliyorlar. 

-Çiftliğinizden bahseder misininiz?

Çiftliğimiz yaklaşık sekiz kilometre Karacaören Köyü'nde. Biz çiftliğimizi açtığımız yıldan itibaren besi olarak işletiyoruz. Yani süt olarak değil de besi hayvanlarına alıyoruz. Kendimiz yetiştirip kesilecek kıvama kadar besi yemleriyle, sağlıklı yemlerle besliyoruz. Hı Daha sonra da onların kesilmesini sağlıyoruz. Devamlılığı getirebilmek için. 

-Benzeri var mı Çanakkale'de? 

Çanakkale'de olduğuna inanmıyorum. Tabii çok elçiler var. Çok et yapan yerler var Türkiye'de. Onları da tanıyoruz. Büyüklerimiz Günaydınlar, Nusretler. Hep etçilikle büyüdüler. Etle büyüdüler yani.Biz de burada Anadolu olarak Çanakkale'yi tercih ettik. Çanakkale'de bu hizmeti vermek istedik. Restoran olarak devam ettiriyoruz. Dokuz yıldır da restoranımıza devam ediyor.

-Çanakkale'ye hizmet veriyorsunuz. Konum açısından çok kıymetli bir yerde. ikinci kordonun hemen girişinde. Daha çok Çanakkaleli mi tercih ediyor? 

Merak edenler Mutlaka geliyor. İlk seneler daha çok geliyordu tabii. Şimdi biraz yabancı yani İstanbul, Ankara, İzmir'den gelen, dışarıdan gelen misafirlerimizi daha çok ağırlıyoruz. Çanakkale'mizi de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şu alternatif çünkü burada büyüdük, burada esinlendik yaklaşık on beş senelik bir maceramız var Çanakkale'de. On beş seneden beri. Çanakkale'de birçok restoran var. Birçok mekan var. Ama şimdi onların dışında bir mekan düşünelim. Gerçekten huzurlu, kaliteli yiyeceklerin yenebileceği, başta da söylediğimiz çocuklarınıza yedirdiğiniz bütün ürünlerin hepsini burada misafirlerinize sunuyoruz.

-Bir akşam yemeğinde neler var mesela? Neler yiyebilirler buraya gelen kişiler neyi tercih edebilirler? 

Buraya gelen kişiler et çeşitlerimizde hepsi mevcuttur. Büyükbaş olarak, küçükbaş olarak hepsi mevcut. Kuzu lokumundan, kuzu pirzolasından, küşlemesine, dananın lokum, biftek kısımları, antrikotlarından, drayace dediğimiz kuru dinlendirme dolabımız var.  Burada etleri yirmi altı, yirmi sekiz gün kadar dinlenip de onlar servise misafirlerimize hizmet ediyoruz. Sunum yapıyoruz. Sunum çok önemli bizde. Yani etin nasıl pişme derecesi de çok önemli. Gelen misafirimizin orta pişmiş az pişmiş, iyi pişmiş. Nasıl isterse onu da sunum olarak hazırlıyoruz hepsini. Dünya mutfağı. Kimya mutfağı. Onun dışında hamburgerimiz var. Kasap köftemiz var. Kaşarlı köftemiz var. Sucuğumuz var. Yani gelen, doyarak kalkacak. Google sayfasında menü kısmına girdiğinizde daha fazla da seçenekleri, alternatifleri görebilirler.

-Peki bir tane restoranda mı kalacaksınız? İleriye dönük hedef var mı?

Tabii iş dünyasında herkesin vardır bir hedefleri. Yeterli olursa Çanakkale'de çok büyümeyi düşünmüyoruz. Başka il veya ilçelerde de gibi ya da şubesi gibi başka bir iğde başka bir iğde de ileride düşünülebilir tabii. 

-Bir başkasına işletme mi veririz mi diyorsunuz? 

Bizim yaptığımız kendi kardeşlerimizle yapıyorum zaten. Onlar da var. Onlar da büyük destekçimiz. Çalışanlarımız da var. Onlar da destekçimiz. Biz de iyi yapabiliriz. İstediğimiz sistemi kurduk. Sistemini kurduğunda kendisi de yapabilir ama verilebilir düşünülebilir. 


-Sizin bu kadar kaliteli, bu kadar iddialı yemekler sunabilmeniz için bunun bir başlangıcı var. Çocukken dedemin yanında hatta pardon babamın dediniz. Babanız da dedenizden öğrenmiş mi? İlk tecrübelerinizi anlatır mısınız? Bu mekandasınız. Bu kasapta mı başladınız? 

İlk tecrübelerim ben ilkokul ikinci sınıfa giderken yaz tatilinde başlamıştım. Yaklaşık o dönemden sekiz yaşındaydım. Çalışanlarımız vardı. Ezine ilçesindeydi kasap dükkanımız. Pasajdaydı. Bütün kasaplar aynı yerdeydi. İlk dükkan bizim dükkanımızdı orada. Kasap olarak. Orada babamın işletmesinde çalıştım. Yaklaşık on iki on üç yaşlarına kadar. Daha sonra on altı yaşında Çanakkale'ye geldik. Çanakkale'de devam etti. Sevdim bu sektörü, inandım. Çünkü hayalle gerçekleştirmek çok önemli hayatta insanların. Bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz şu anda. Devam da ettiriyoruz çok severek işimizi.

-Son kampanyanızdan bahsedebilir misiniz bize? 

Ara ara kampanyalar oluyor. Restorantımıza herkesin, herkesin gelebilmesi için kampanyalar düzenliyoruz. Her kesimin gelebilmesi için. Burada yaklaşık yılbaşına kadar güzel, yüzde otuz, yüzde kırk indirimler sağladık. Bunlar da pişmiş et de geleceksiniz burada. Oturacaksınız ailenizle, sevdiklerinizle, ister kalabalık, ister iki başınıza oturacaksınız, yemeğinizi indirimli yiyeceksiniz.
Steak House Çanakkale'de yok. Bunun ilk ve tek adresi biziz. İddialıyız. Dolayısıyla herkesin bir kere gelip kalktığında zaten tercih ettiğinde tekrar tekrar tercih edebileceği bir lezzet.

Hasan Sami Er