Gebe Okulu’nun amacı, anne adaylarına hamilelik sürecinde rehberlik etmek, bu süreçte karşılaşabilecekleri konular hakkında bilgi vermek ve doğum öncesi ve sonrası hakkında bilinçlendirmek olduğu ifade edildi.

Gebe Okulu'nda, hamilelik sürecinin başlangıcından doğum sonrasına kadar birçok konu ele alınacak. Anne adayları, gebelik oluşumu, gebelikte yaşanabilecek olası sorunlar, doğum yöntemleri, doğum öncesi ve sonrası beslenme, bebek bakımı, anne sütünün önemi, lohusalık dönemi gibi konularda bilgilendirilecek. Eğitimler; 5 seans olarak, konu anlatımı ve egzersiz şeklinde düzenlenecek.


Eğitim konuları

Eğitim Konuları şu şekilde belirtildi; Gebelik ve Beslenme, Anne Sütünün Önemi, Doğuma Hazırlık, Doğumda Nefes ve Gevşeme Teknikleri, Lohusalık ve Beslenme, Emzirme, Bebek Bakımı.

Sertifika verilecek

Gebe Okulu, Çan Devlet Hastanesi'nin 2. katında Doğumhane içerisinde yer alıyor. Katılım ücretsiz olup, eğitimleri tamamlayan anne adaylarına katılım sertifikası verilecek. Anne adaylarının rahat kıyafetler giymeleri ve mümkünse babalar veya aile destekçileriyle katılmaları tavsiye ediliyor.

Mine Yel / Foto: BHA