Programa, Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Levent Çalış, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Selçuk Ceylan, siyasi parti ilçe başkanları, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve Mehmet Akif Ersoy için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından "Bayrak" şiiri okundu ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir sunum yapıldı.

 

Program kapsamında, "Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın" konulu tiyatro gösterisi sergilendi. Ayrıca, öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Bayramiç’te yaşadığı evde hazırlanan "İstiklal Marşı" sunumu gerçekleştirildi. "İstiklal Marşı’nın Kabulü" adlı tiyatro gösterisi, "Cenk Marşı" şiirinin okunması ve Çan Şehit Emin Aydın İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

 

Programın sonunda, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, programın hazırlanmasında emeği geçen Şehit Emin Aydın İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.


Haber Merkezi