Biga'da gerçekleşen iftar programına, Doğru Yol Partisi eski milletvekili Nevfel Şahin, eski il başkanlarından İsmet Akıncı ve Mehmet Ünal, Ferruh Altun, Avukat Mert Vural, Faruk Ungurlu, İbrahim Kıran, Ahmet Çırak, Agah Ayhan, Hasan Pırnal, İrfan Zeren, Hakan Akın, Tamer Ergün, Eşref Soğukluoğlu, Sıtkı Taligacı ile Doğruyol Partisi'nin eski ilçe ve belde başkanları katıldı.
Eski günler yad edildi
İftar öncesinde birbirleriyle sohbet eden Doğru Yol Partililer, parti iktidarı dönemlerini anarak eski yol arkadaşlarıyla hasret giderdi. Ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlar açıldı ve yemek sonrası uzun süreli sohbetler yapıldı.
"Bu günlerde Doğru Yol Partisi misyonuna ihtiyaç var"
İftar programını düzenleyen Doğruyol Partisi eski ilçe başkanı Emin Bozkurt, yaptığı konuşmada, davete katılan herkese teşekkür ederek, aralarından ayrılan 19. Dönem DYP Çanakkale Milletvekilleri Rahmi Özer ve Süleyman Ayhan'ı rahmetle andı. "Bu akşam burada hasret gidermek için toplandık. Herkesin çok mutlu olduğunu görüyorum. Bu da beni çok mutlu etti" dedi.
Doğru Yol Partisi eski Çanakkale İl Başkanı ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ise, partinin ülkede ve Çanakkale'de önemli işler başarıldığını vurgulayarak, "Kırata gönül vermiş önemli isimleri bu iftar yemeğinde buluşturan Biga eski ilçe başkanımız Emin Bozkurt’a teşekkür ediyorum. Doğru Yol Partisi misyonunun ülkede ve Çanakkale'de çok önemli işler başarıldığını hepimiz biliyoruz. Bugünlerde Doğru Yol Partisi'nin misyonuna çok ihtiyaç var" dedi.
"Vatandaşlar Doğru Yol Partisi dönemini mumla arıyor"
Doğruyol Partisi eski Çanakkale İl Başkanları'ndan Mehmet Ünal da, "Doğruyol Partisi, hizmetleriyle Çanakkale’de tarih yazmıştır. Çanakkale'nin tüm milletvekillerini alarak kırılması zor bir rekora imza attı. Çanakkale’yi TBMM’de 4 milletvekili ile temsil ettik. Bugün parti olarak siyasette etkimiz yok ama vatandaşlar Doğruyol Partisi dönemlerini mumla arıyor" ifadelerini kullandı.
"Ülkenin, vatandaşın ve çiftçilerin sorunlarını bilmezsen çözemezsin"
Doğru Yol Partisi 19, 20 ve 21. Dönem Çanakkale Milletvekili Nevfel Şahin de yaptığı konuşmada, 1991-2000 yılları arasında Çanakkale’ye kazandırdıkları yatırımların %90’ını tamamladıklarını hatırlatarak, "Bu hizmetleri gerçekleştirmek için aşk, heyecan ve ülkenin ihtiyaçlarını bilmek gerekir. Bugün Çanakkale'de bizim dönemimizde yapılan yatırımları çıkardığınızda, son 25 yılda nelerin yapıldığını sorgulamak gerekir. Demokrat misyonun temelinde vatandaşı, çiftçiyi, esnafı, emekliyi, sanayiciyi kucaklamak vardır. Eğer bunları bilmez ve kucaklamazsanız, gece gündüz çalışsanız da sorunları çözemezsiniz" dedi.
Konuşmaların ardından iftar yemeğine katılan Doğru Yol Partililer, hatıra fotoğrafı çektirerek bir sonraki toplantıda görüşmek üzere ayrıldı.
Bünyamin Nami Tonka