Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ozan Yozgat ve Okan Yüksel, Çanakkale’nin mutfak kültürünü ve yöresel lezzetlerini ekranlara taşıdı.
Programa katılan şefler, Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünleri, yöresel tatları ve gastronomik değerleri hakkında bilgiler vererek, kentin mutfak mirasını tanıttılar. Özellikle Ezine peyniri, Bayramiç beyazı, Çanakkale domatesi gibi yerel ürünler ön plana çıkarıldı. Şefler, Çanakkale mutfağının kendine özgü lezzetlerini tanıtarak, Çanakkale’nin gastronomik değerlerini ulusal düzeyde duyurma fırsatı buldu.
Çanakkale Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, "Şehrimizin sahip olduğu tarımsal ürün çeşitliliğini, yeme-içme kültürünü, yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerini ve zengin mutfağını tanıtarak Çanakkale Gastronomisine değer katan kıymetli ustalarımıza ve emeği geçen katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz" denildi.
Çanakkale’nin yerel mutfağının tanıtımına katkı sunan program, izleyicilerden büyük ilgi görürken, kentin gastronomi turizmi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Programda, Çanakkale mutfağının zenginliği bir kez daha gözler önüne serildi.
Atakan Alkış