CHP’li ve MHP’nin de destek verdiği darbeye karşı demokrasi nöbetinde Lapseki halkı ellerinde Trük bayrakları meşaleler ve Mehteran marşı gösterisiyle milli iradeye sahip çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal, eşleri ile birlikte Lapseki’deki demokrasi nöbetine katıldı. Demokrasi nöbetine Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.
                                                                                                                   
15 Temmuz gecesi millet tarafından büyük bir destan yazıldığını belirten Turan, "15 Temmuz, Çanakkale gibi, Kutü’l Amare gibi, Milli Mücadele gibi büyük bir direniştir" dedi.
Darbe kalkışmasının ilk dakikasından itibaren süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Turan, Çanakkale halkını meydanları hiç boş bırakmadığını belirtti. Turan, "Her seferinde şunu söyledik. Mesele AK Parti veya Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Birkez daha gördük ki topyekün milleti hedef alan paralel çete yine milletin canına, milletin geleceğine kastetti. Böyle alçak bir durum karşısında siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin meydanlara sahip çıkması gerekiyordu. Hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir haftadır AK Partilisi, CHPlisi, MHPlisi farketmeksizin milletimizin onurlu direnişine sahip çıktınız" dedi.
 
“MİLLETİMİZİ YALNIZ BIRAKAN SİYASİLERİ YİNE MİLLETE HAVALE EDİYORUM”
Çanakkale'de bazı CHP'li Belediye Başkanlarının süreç içerisinde destekleri olduğunu belirten Turan, "İsterdik ki istisnasız tek bir ses olabilelim. Ama meydanlara sahip çıkmayan il başkanları, milletvekilleri oldu. Bunun değerlendirmesini Çanakkalelilere bırakıyorum" dedi.
 
“OHAL'DEN DARBECİLER KORKSUN”
OHAL ile ilgili manipülasyonlara da dikkat çeken Turan, "Milletimiz müsterih olsun, kimsenin günlük hayatında bir değişme olmayacak. Sokağa çıkma yasakları olmayacak, seyahat yasağı olmayacak. Tam aksine sokağa daha fazla çağrı olacak. İki gündür OHAL ilan edildi, o günden bu yana sokaklar boşalmadı. Kalabalık gitgide arttı. Geçmişte OHAL millete karşı ilan edilmişti, bugün teröre karşı ilan edildi.
OHAL'in tüm dünyada uygulanan, anayasal bir süreç olduğunu hatırlatan Turan, "Amerika’da kasırga oldu, OHAL ilan edildi. Macaristan’da mülteci akını oldu OHAL ilan edildi. Fransa’da IŞİD saldırıları oldu, OHAL ilan edildi. Daha dün Münih’te bir AVM’de silahlı biri etrafa Ateş açtığı için OHAL ilan edildi. Darbe girişimi bütün bunlardan daha mı önemsiz? OHAL bugün ilan edilmeyecekti de ne zaman ilan edilecekti?" diye sordu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi