Her Ramazan ayında olduğu gibi yine et fiyatları gündeme geldi. Ramazan ayının yaklaşması ile beraber et fiyatlarında artış yaşanacağına dair spekülasyonların çıkmasına Çanakkale Kasaplar Odası Başkanı Selahattin İş tepki gösterdi. Et fiyatlarının zaten çok yüksek olduğunu, fiyatlarda artış olmasının hem vatandaşları hem de yemek satışı yapan yerleri zora sokacağını belirten İş, "Et fiyatlarında yeni bir artış olursa kimse artık et yiyemez. Fiyatlar Bakanlığın kontrolü altında. Et 40,50,60 lira olmaz günah. Ramazan ayına da giriyoruz. İnsanlar oruç tutacak. Bu şartlarda insanların et alma imkanları mümkün olmayacak. İthal et mi getirecekler, karkas et mi orasını bilemem. Lokantaların da ete ihtiyaçları var. Yalnızca vatandaş olarak bakmamak lazım. Lokantası olan insanlar da bunu düşünüyor. İş yerlerinin gıda alması gerekecek. Çanakkale’de mezba olmadığı için 1 lira 2 lira kilo başına et yüksek gidiyor. 81 ilde mezba olmayan tek il Çanakkale. Bugün kasaba gidildiği zaman etlerin fiyatları ayrı bir hafta sonra git yine aynı. Et fiyatları birbirini tutmuyor”

BAKAN ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ
TÜİK verilerine göre toplam kırmızı et üretimi 1.çeyrek dönemi olan Ocak – Mart aralığında bir önceki döneme göre yüzde14,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 oranında azaldı. Peki ramazanın yaklaştığı şu günlerde kasaplarda son durum ne? Vatandaşların sıklıkla et alamadıklarından yakınan kasaplar, önümüzdeki günlerde her hangi bir artışı beklemediklerini kaydediyor. Ramazana sayılı günler kala et fiyatlarının artacağı yönündeki haberleri değerlendiren Bakan Faruk Çelik spekülatörlere sert mesajlar verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarının artacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Elimizde bol miktarda kesimlik hayvan var." dedi. Tüm bunlar yaşanırken mangal sezonu açılınca tavuk fiyatları da kanatlandı. Havaların ısınması ve mangal sezonunun başlamasıyla birlikte, tavuk fiyatları da tavan yaptı. 1 kilo kanadın satış fiyatı ise etle yarışıyor. Şu an satış fiyatı 21 TL.

Simge Özden