Çanakkale'de ekmeğe yapılan zam kısa sürdü. bu ay başında 1 TL olan ekmek 1.25 TL olmuştu. Gelen tepkiler üzerine kurulan komisyon yeni karar alarak ekmeğin fiyatını 1 TL'ye düşürdü. Ramazan ayı öncesi fiyatların düşmesi en çok vatandaşları sevindirdi. Konu ile ilgili Çanakkaleliler düşüncelerini şöyle dile getirdi;
Sırrı Yılmaz: “Ekmek en fazla tüketilen en doğal olması gereken ama en çok da zarar verip çöpe attığımız gıda. Türkiye’deki aylık çöpe atılan ekmek miktarı ile Afrika’nın aç ülkeleri bir sene beslenebilirmiş. Fiyatın geri çekilmesi tabii ki iyi oldu. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemde fiyatların geri çekilmesi arzu edilen şeydi. Bu arada dernek yetkililerin açıkladıkları girdi maliyetlerindeki artışlar dolayısıyla böyle bir zam talebinde bulunmaları onların da haklı oldukları önünde bir düşünceye sevk etti. A’dan Z’ye her şey zamlanıyor. Ekmeğe de zammın olması normal geliyor. Ekmek Türk toplumunda en çok tüketilen bir gıda. Tabi bu arada geri çekilen zamla beraber ekmek gramajlarında da bir farklılık olacak mı onu bilemiyoruz” dedi
Erdoğan Acar ise “Ekmekteki zammın geri çekilmesi çok iyi oldu. Fakirin en temel yiyeceği ekmek bir de onu almasınlar ellerinden. Fakire katkı oldu. 25 kuruş deyip geçmemek lazım. Adam 8 tane ekmek alıyor. 1 tane diye bakarsan olaya 25 kuruş hiç gibi geliyor ama kalabalık ailelerde bunun etkisi çok daha fazla hissedilirdi. Bu yüzden zammın geri çekilmesi iyi oldu” dedi.
Kader Gülten: “25 kuruş artmış olması yalnızca ekmeğe değil diğer unlu mamüllerin de zam olacağı anlamına da geliyordu. Türk milleti zaten ekmeksiz yemek yiyemiyor. Önce tepkiyle karşılanmıştı ama bundan sonra tekrar geri çekilmesi güzel oldu. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Son olarak Nalan Tıhmaz ise, “Ekmeğe yapılan zammın geri çekilmesine iki şekilde bakmak lazım. Kalabalık ailelerimiz var. Ekmek de artık temel gıdamız. Her şeye yapılan zamlardan sonra sıra ekmeğe geldi demiştik. Fırıncılar açısından da düşünüldüğü zaman her şey bütün malzemelere zam geliyor. Keşke elektriğe suya yapılan zamlar da geri çekilse” dedi.

Simge Özden
 


Kaynak: Haber Merkezi