Ayyıldız Kardeşliği Derneği, Suriye iç savaşında Türkmen Dağı ve Halep bölgesinde anne ve babasını kaybetmiş çocuklar için Hatay Yayladağı’nda kurulan yetimhanenin ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ayyıldız Kardeşliği adına basın açıklamasında bulunan yönetim kurulu üyesi Algan Fatih Sevim, yetimhanede barınan çocukları sahiplenecek ailelere ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, ‘Onlarla beraber ağlayıp, onlarla birlikte gülecek, 304 yüreği büyük insana, aileye ihtiyaç var’ şeklinde konuştu. Ramazan ayına gireceğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğin manevi duygularımızı kuvvetlendirdiğinin belirtildiği açıklama şu şekilde:

“Ramazan-ı şerif ayına girmiş bulunacağız. Çanakkale halkının ve İslam aleminin mübarek ramazan ayını tebrik ediyoruz.  Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde ‘Ramazan ayı gelince,Ey hayır ehli, hayra koş! Şer ehli, sen de kötülüklerden el çek denir’ buyurmuşlardır. Zalimlerin zulmünü arttırdığı, nice Müslümanın ezaya maruz kaldığı bugünlerde biz Ayyıldız Kardeşliği  olarak Türk Dünyasının manevi başkenti Çanakkale’de yaşayan hayır ehline bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Kendi topraklarımızda, Türkiye’de büyük bir felaket olduğunu  ve binlerce çocuğumuzun anasız babasız, kimsesiz kaldığını düşünün. Bu çocuklar sizlerin çocukları, yeğenleri, kardeşleri de olabilir. Ve bu çocukların başka bir ülke de bir yetimhaneye yerleştirildiğini ve orada hayata tekrar tutunmaya çalıştıklarını düşünün. O ülkenin insanlarından anasız babasız kimsesiz kalan bu çocuklar için beklentiniz ne olurdu? Yetim çocuklar için yani kendi çocuklarınız için o ülkenin insanlarının ne yapmalarını isterdiniz? Anda Kardeşe Vefa Derneği, Suriye iç savaşında Türkmen Dağı ve Halep bölgesinde  anne ve babalarını kaybetmiş, 304  çocuğun her türlü bakım ve eğitimini üstlenerek Hatay Yayladağı’nda bir yetim merkezi açtı. Bu yetimhanemizde kalan bir yetimin zamanın olumsuz şartlarından korunması, eğitimi, beslenmesi gibi temel ihtiyaçları için aylık cüzi miktar giderleri olmaktadır. Bu 304 yetim çocuğumuzu onlarla birlikte sahiplenecek, onlarla beraber ağlayıp, onlarla birlikte gülecek, 304 yüreği büyük insana, aileye ihtiyaç var.

 Haydi Çanakkale, tuz ekmek hakkı için bu yetimleri görmezden gelmeyelim. Ramazan ayında yapacağınız yardımlarda, zekatınızda, fitrenizde, bağışlarınızda anne ve babasını kaybetmiş bu 304 yetimimizi unutmayalım.  Yetim Merkezi ile ilgili detaylı bilgi almak ve katkıda bulunmak isteyen hayırseverler Anda Kardeşe Vefa Derneği’nin internet sitesine erişerek daha fazla bilgi alabilir ve yardımda bulunabilir.”

Sinem Tetik
 
 


Kaynak: İHA