Yetkililer, bu durumun Çanakkale’de uyuşturucu kullanımının arttığı anlamına gelmediğini, kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile artırılan ekipman ve personel sayısı sonucu önceki yıllara göre daha geniş kapsamlı bir çalışma yürütülmesine bağladı. Alınan bilgiye göre; Çanakkale'de genelde ot diye tabir edilen Esrar maddesinin daha çok kullanıldığı öğrenildi.
Uyuşturucu ile mücadele konusunda emniyet birimleri, Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de artık daha kapsamlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Uyuşturucu ile mücadele 2015 Aralık ayından sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) bünyesinden çıkartılarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu. Daha etkin mücadele için kurulan yeni birim, kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. Bununla beraber artık uyuşturucu ile tek alanda mücadele ediliyor. Personel, ekipman ve teknik cihazlarda da artışın olması uyuşturucu ile mücadele konusunu daha etkin hale getirdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; uyuşturucu kullanımı tespiti bürolarda Çanakkale’de 5–6 personel ile yapılırken şimdi ise 20 personel ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Çanakkale’de 2016 yılında toplam 129 kişinin uyuşturucu kullandığı tespit edilirken bu sayı 2017 yılının ilk 6 ayında 136’ya çıktı. Yetkililer bu durumun Çanakkale’de uyuşturucu kullanımının arttığına işaret olmadığını, aksine Çanakkale’de Türkiye ortalamasının aşağısında bir kullanım oranı olduğunu söyledi. İlk 6 ayda uyuşturucu kullanımının geçen seneye oranla bu kadar yüksek olmasının en büyük nedeni ise emniyetin uyuşturucu ile mücadelede artık daha geniş kapsamlı çalışması olarak gösteriliyor.
Çanakkale’de daha çok esrar, halk arasındaki deyimi ile ot kullanımı yüksek oranda. İkinci sırada ise gençlerin zehirleyen Bonzai yer alıyor. Alınan bilgilere göre şimdiye kadar sadece bir kişinin kokain kullanması dikkat çekti. Kokain kullanırken yakalanan kişinin ise şehir dışından geldiği öğrenildi.
Simge Özden
Kaynak: Haber Merkezi