Başarılı siyasetçi Recep Cahit Özer, MHP'li eski vekil Kürşat Tuna'nın açtığı davada 7 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Kentin siyasi gündemini bir anda değiştiren Özer, "Keşke AK Partililer şikayet etseydi" diyerek yeni bir tartışma yarattı.
 
İl Genel Meclis Üyesi MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, özellikle sosyal medya hesabından yaptığı sansasyonel açıklamalarla kent siyasetinin gündemine bomba gibi düşüyor. Bu sefer de Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Eski Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ve ablası Nagihan Tuna'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada para cezası alan Özer, davanın sonuçlanmasının ardından yine tepki çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi MHP Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer’in yaptığı paylaşımlardan rahatsızlık duyan İbrahim Kürşat Tuna ve ablası Nagihan Tuna, savcılığa hakaret suç duyurusunda bulundu. İki celsede sonuçlanan hakaret davasında Recep Cahit Özer, 7 Bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.
 
Ayrıca, Özer hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasında bulunulması üzerine tartışmalar daha da alevlendi. Bu suç duyurusunun da MHP kökenli isimler tarafından yapılmasını eleştirerek, 'Keşke AK Partililer şikayet etseydi' diyen Özer'e yanıt MHPli eski vekil Tuna'dan geldi. Tuna, düzenlediği basın toplantısında; "Bu konu devlet ile kendisi arasında olup yargılama süreci tarafımızı ilgilendiren bir husus değildir' şeklinde açıklama yaptı.
 
“KEŞKE AK PARTİLİLER ŞİKÂYET ETSEYDİ”
 
Davanın sonuçlanmasının ardından Özer, kendisini yargılatan ve ceza almasına sebep olan MHP Eski Milletvekili Kürşat Tuna ve ablası Nagihan Tuna’yı eleştiren Recep Cahit Özer; “Facebook'ta paylaştığım bir yazımda, hiç bir isim belirtmediğim halde bir abla ve kardeş benim hakkımda şikâyetçi oldular. Ve iki celsede savunmam bile çok dikkate alınmadan 7.500 lira ile cezalandırıldım. Olsun varsın. Adalete saygımız vardır, öderiz. Yine aynı dosyada kardeş olanın da şikâyeti üzerine Sayın Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiasıyla yargılanmam devam ediyor" şeklinde tartışmaları alevlendirdi.
 
Çanakkale'de 45 yıldır ülkücü harekette ve MHP'de siyaset yaptığını ve mücadele ettiğini hatırlatan Cahit Özer;
"Keşke beni 15 yıldır mücadele verdiğim AKP'liler şikayet etseydi Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim iddiasıyla,uğruna seçilsin diye mücadele verdiğim eski vekilimiz yerine.. Allaha havale ettim eskileri.." şeklinde olayı değerlendirdi
 
YARGILAMA SÜRECİ TARAFIMIZI İLGİLENDİREN BİR HUSUS DEĞİL
 
25. dönem MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ise kentin siyasi gündemini alevlendiren bu tartışmaları yanıtlamak üzere bir basın toplantısı düzenleyerek şunları söyledi: "Recep Cahit Özer, 2016 yılı Eylül ayı içerisinde sosyal medya hesabı üzerinden şahsıma, ablam Nagihan Tuna hanımefendiye ve rahmetli babam Kemalettin Tuna’nın aziz hatırasına arka arkaya ağır hakaretlerde bulunmuş, bunun üzerine bahse konu yazılarına ilişkin olarak tarafımızdan kendisinden şikayetçi olunmuştur. Konuya ilişkin olarak açılan dava Çanakkale Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve Recep Cahit Özer hakaret suçu sabit görülerek 175 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu hapis cezası daha sonra adli para cezasına çevrilmiş ve kendisi 7 bin 500 TL adli para cezası ödemeye mahkum edilmiştir. Bu konuda Türk adaletinin verdiği karara saygı duyduğumuzu özellikle ifade ediyorum. Hususen belirtmek isterim ki, Recep Cahit Özer’in bazı devlet büyüklerine karşı ağır hakaretler içeren yazı ve paylaşımlarına ilişkin konu yargı tarafından re’sen ele almıştır. Bu konu Devlet ile kendisi arasında olup, yargılama süreci tarafımızı ilgilendiren bir husus değildir.  Kişinin bulunduğu mevki, makam o kişiye istediği şekilde davranma, başkalarına sataşma, hakaret etme, rencide etme hakkı vermez. Sosyal paylaşım siteleri de kişilerin kendi keyfince hakaret etme hakkına sahip oldukları mecralar değildir. Recep Cahit Özer’in kamuoyunu gereksiz bir biçimde meşgul edecek bir konuya ilişkin olarak, üstelik de aldığı cezayı bir övünme meselesi yaparcasına röportajlar vermesinin, sosyal medya hesabında aleni paylaşımlarda bulunmasının yakışıksız olduğunu belirtiyor; kendisinin aldığı cezaya rağmen benzer yanlış eylem ve söylemlere devam etme niyeti içerisinde olduğunu üzülerek müşahede ediyorum.  Sonuç itibariyle, adaletin en doğru şekilde tecelli edeceğine dair inancımızın tam olduğunun altını önemle çiziyor, konuyla ilgili gerçekleri  Çanakkale kamuoyunun ve ülkücü camianın bilgilerine saygılarımla sunuyorum”.

Haber: Sinem Tetik