‘Sevdiklerinizin ihtiyaçları için bir telefon kadar uzağınızdayız’ sloganıyla yola çıkan ve Çanakkaleli hayvanseverlere hizmet için sektöre giren Çağ Vet Alo Mama’nın sahibi Salih Çetin, Çanakkale’deki en önemli eksiklerden birini tamamladıklarını ifade etti.
Hayvanların da bir can taşıdığını ve sırf bu yüzden bile saygı duyulmayı hak ettiklerini dile getiren Çetin, şehirde önemli bir eksikliği tamamlayarak, sektöre yeni bir soluk getirdiklerini belirtti. “1 buçuk, 2 ay gibi bir zaman zarfında çalışmaya başladık. Şuanda tanıtım amaçlı çalışmalarımız devam ediyor, henüz açılışımızı yapmadık” diyen Salih Çetin, özellikle yaşlıların ve çalışanların hizmetlerinden yararlanması konusunda iddialı olduklarını söyledi.
Bir telefon ile sevimli dostlara yardım edilebileceğini ve buna hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Çetin; “Çanakkale’de olmayan bir sektördü bu iş. Çanakkale’de hizmet sektörü olarak yaşlıların, çalışan ailelerin, öğrencilerin, yeni bebeği olmuş bayanların hizmete ihtiyacı var. Evlerinde kedi, köpek besleyen, sevimli, dostları olan insanların ‘Alo’ deyip bize ulaşmaları ve hizmetimizden yararlanmaları için böyle bir işyeri açmayı düşündük. 5’inci katta oturan ve mama, kum gibi ağırlıkları yukarı çıkaramayan insanlara hizmet amaçlı açtık işyerimizi” şeklinde konuştu.
Büyükşehirlerde böyle bir sektörün olduğunu ve yaygın bir şekilde kullanıldığını bildiğini söyleyen Çetin, Çanakkale’de olmadığını görerek, araştırmasını yaptıklarını ve böylelikle sektöre girdiklerini belirtti ve “Bu sektörün, bu hizmetin şehre gelmesi gerektiğine inandık. Çanakkalelilerin böyle bir hizmete ihtiyaçları olduğunu gördük, neden bizim şehrimizde de olması diye düşündük” dedi.



İLK ETAPTA PET SHOP
“Oğlum da veterinerlik okuyor. Onun için ilk etapta pet shop olarak açıldık ama, önümüzdeki günlerde de kliniğe çevirerek aynı hizmeti sağlamayı düşünüyoruz. Onun için bu sektörü Çanakkale’de yaratalım istedik ve dükkanımızı açtık. Şuanda hizmete hazır bir şekilde devam ediyoruz.”
Askerlik mesleği yaptığından dolayı tayin sebepleriyle il il gezdiklerini ve bu sebeple evlerinde kalıcı bir can dostu besleyemediklerini dile getiren Salih Çetin, “Yıllarca yaptığımız meslekten dolayı da gezici bir aile olduğumuz için evimizde kedi, köpek besleme gibi bir durumumuz olmadı. Emekli olduktan sonra bunu gerçekleştirebildik. Bunun ezikliği, eksikliği de vardı. Hayvan sevgimiz ve besleyememenin eksikliği bizi bu işe yönlendirdi, emekli olduktan sonra böyle bir meslek seçtim” diyerek hayvan sevgisini anlattı. “Hayvanlara aşırı bir ilgimizin olması, hayvanları sevmemiz bizi bu mesleğe iten en önemli faktör oldu. Hem oğlum açısından, hem kendim, hem de ailem açısından hayvanlar çok önemli. İhtiyaçlarını gidermek, onlara yardımcı olmak bizlerin görevi. Bu görevi bazı sebeplerden dolayı yerine getiremeyen insanlar var. Az önce dediğim gibi, mesleğimden dolayı bizim fırsatımız olmamıştı, ama şimdi insanlara bu fırsatı yakalamalarında yardımcı olmak istiyorum” diyen Çetin, insanların hayvanlara yakınlaşması için yardımcı olabilmek amaçlı çalıştığını belirtti.

BİR ‘ALO’ , ‘MAMA’ İÇİN YETERLİ
‘Alo Mama’ isminin bir telefon kadar yakın olduklarını insanlara anlatabilmek ve onların ihtiyaç duydukları zamanlarda yanlarında olduklarını hatırlatabilmek amacıyla hizmet ettiğini söyleyen Çetin, “İnsanlar nasıl evinde hayvan besliyorsa, dışarıda da besleyebilirler. Hem evinde besleyip, hem de yardım amaçlı düşünen insanlar var ve zaman ayıramadıkları için isteklerini yerine getiremiyorlar. Sokak hayvanları olsun, barınak hayvanları olsun kendi işlerinden dolayı zaman ayıramadıkları için hayvanlara yardım edemiyorlar. Bizler ‘Alo Mama’ olarak, ihtiyaç duyduklarında bir telefon ile istedikleri yere mamalarını onlar adına bırakıyoruz. Alo Mama olmasının sebebi, alo demesiyle ‘hayvanların bakımının olduğu yerlere, sokak hayvanlarına mama götürüp bırakın’ gibi siparişler alıyoruz. Böylelikle insanların ayıramadıkları vakitlerini, bizler hizmet sektörü içinde gerçekleştiriyoruz. Onlara hizmet amacı taşıyoruz. Barınaklara teslimat da yapıyoruz, sokak hayvanları için belirlenmiş olan bölgelere de mama teslimatı yapıyoruz. Bunları düşünerek böyle bir işe atıldık.” dedi.

AMAÇ; CAN DOSTLARA VE CAN DOSTLARI SEVENLERE YARDIMCI OLMAK
Çanakkalelilerin daha önce böyle bir şeyin varlığında haberleri olmadığını ancak zamanla müşterilerinin arttığını belirten Salih Çetin, “Her geçen gün yavaş yavaş müşterilerimiz artıyor. Zamanla tanınmaya başladık. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Çanakkale’de böyle bir sektörün olmadığından bunun çok iyi olduğunu, özellikle yaşlı kesim, çok memnun kaldıklarını söylüyorlar. Şuanda güzel bir şeye başvurduğumuzu düşünüyorum ve bundan mutluluk duyuyoruz, sevinçliyiz, inşallah daha da başarılı olacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.Çanakkale’deki hedeflerinin sektörü ilerletmek ve başarılı olmak olduğunu vurgulayan Çetin, “Hizmeti aksatmadan müşterilerimizin isteklerini yerine getirebilmek, sevilen bir firma olmak, herkesin bizden övgüyle bahsettiğini duymak ve gerçek anlamda can dostlarımıza ve can dostlarımızı sevenlere yardımcı olmak amacındayız” dedi.  

ALLAH’IN VERDİĞİ CANA SAYGILI OLMAK GEREK
“Hayvanlara Allah tarafından verilmiş bir can olduğunu, sevsek de sevmesek de, nasıl birbirimize saygı duyuyorsak onlara da canlarından dolayı saygı göstermemiz gerektiğini, biz insanların hor görmememiz gerektiğini düşünüyorum. Hayvanseverlere de kötü gözle bakmamamız, onların da bir sevgilisi, arkadaşı, dostu olduğunu unutmamamız gerekir. Nasıl bütün insanlar birbirine saygı duyuyorsa, hayvanlar da bir canlıysa, onlar da bizlerin arasında, bizlerin gölgesinde yaşaması gereken varlıklar olduğunu düşünüyorum. Saygı göstermemiz gerekir, ilgilensek de ilgilenmesek de onlar da bir can, Allah’ın vermiş olduğu bir can. Saygılı olduğumuz kadar da elimizden geldiğince yardımcı olmak gerekir.”



BİR NEFES, BİR DOST
Çocuk ve hayvan sevgisi hakkında da konuşan Çetin; “Çocuklarla hayvanlar çok iyi anlaşan ikili. Çok güzel oyunlar çıkaran hayvanların faydalarından bahsetmemiz gerekir bu noktada. Çocuğa çok iyi arkadaşlık yaptığı gibi, çocuğa zarar gelmesini engellerler. Eğitimine katkı sağlarlar. Bunları görsel basında da sürekli görüyoruz. Kedilerin, köpeklerin çocuklara yaklaşımı insanlardan daha farklı ve daha hassas. Çünkü bebeklerin ve çocukların duygularını tamamen hissedebilen varlıklar oldukları için, onları korumak istiyorlar” diyerek hayvanların çocuklardan uzak bırakılmaması gerektiğini belirtti.
“Bunun dışında yalnız yaşayan insanlara bir arkadaş, bir dost, bir nefes, bir konuşma oluyor hayvanlar. Yalnız yaşayan ve yaşlılar için hayvanlar gerçekten birer can dostu olabiliyor. Nasıl bir yerde insanlar hayvanlara yardımcı oluyorsa, hayvanlar da insanlara yardımcı oluyorlar. Hayvanların da insanlara faydaları var. Ben böyle yorumluyorum. Düşüncelerim bu şekilde. Yani çocuklar için de, yaşlılar için de evde muhakkak olması gereken bir varlık olarak görüyorum.”

Haber: Hüseyin Emre Atalay