Okul Sporları Kürek Türkiye Birinciliği İstanbul’da gerçekleştirildi. Çanakkale’den de sporcuların katıldığı şampiyona heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Şampiyonada ter döken Çanakkaleli genç kürekçiler kendi kategorilerinde büyük başarılar elde ettiler. Takımın kadrosunda Ege Olcay, Hüseyin Yavuz, Emir Karakurt ve Pusat Ekşi yer aldığı Bahçeşehir Koleji, Genç A Erkekler 4x kategorisinde Türkiye 2.’si oldu.  Aynı okulun Ege Olcay ve Pusat Ekşi’den oluşan Genç A Erkekler 2x takımı da Türkiye 3.sü oldu.

Diğer kategorilerde de genç sporcuların başarısı göz kamaştırdı. Elifsu Aydın, Genç B Kadınlar 1x kategorisinde Türkiye 3.’sü olurken, Furkan Efe Keskin Genç B Erkekler 1x kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Genç B Erkekler 2x kategorisinde ise Kubilay Alkan ve Kuzey Bayatlı Türkiye 2.’si oldu.

Yıldız kategorilerinde de dikkat çeken başarılar yaşandı. Arda Yiğin, Yıldız Erkekler 1x kategorisinde Türkiye birincisi olurken, ikinciliği Kerem Keskin kazandı. Yıldız Kadınlar 1x kategorisinde Türkiye 3.’sü Tuana Sezen olurken, Yıldız Kadınlar 2x kategorisinde Türkiye birinciliğini Ecem Aydın ve Nazen Arıcı kazandı. Ödül töreninde Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’da yer alarak sporcu ve antrenörleri tebrik etti ve ödüllerini verdi. 

Haber Merkezi