Et fiyatının en pahalı olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Her geçen gün fiyatı artan kırmızı ve beyaz et, artık birçok haneye giremiyor. Yüksek fiyatı nedeniyle vatandaşlar et yerine balığa yöneldi. Mevsim balıkları, yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşların alım güçlüğü çektiği kırmızı ete alternatif oluşturuyor.
Kıymanın  46 TL, kuşbaşının  48 TL olduğu etlerin giderek pahalılaşmasından dolayı insanlar alternatif olarak balık eti  tüketmeye başladı.  Et fiyatlarının  gittikçe yükseldiğini halkın et almakta giderek zorlandığını söyleyerek daha çok balık tüketmeye başladığını dile getiren  balıkçı Cengiz Karagül, “Bir kilo et 60 TL  bir kilo balık ise  10 TL .Et bulamayan balık yesin. Balık hem ucuz  hem de sağlık açısından daha değerli. Bu aralar daha çok balık tüketilmelidir” diye konuştu.
Asgari ücret alan bir ailenin et alma imkanı olmadığı için 10 TL'ye 1 kilo balık alarak 4 kişi aileyi doyurabileceğini hatırlatan Tuncay Dinç “Et fiyatları gün geçtikçe yükselmeye başladı ve insanlar giderek balık etine yöneldi . Eti artık sadece kasap dükkanlarında asılı olarak görüyoruz.  Az geliri olan kişiler eti alamıyor ve balık daha çok alıyor. Dar gelirli vatandaşlar balığa yöneldi. İstavrit 10 TL, Palamut kilosu 10 TL, uskumru 30 TL, levrek 25 TL , hamsi 10 TL’dir. İnsanlar çok rahat bir şekilde balık alabilirler” şeklinde konuştu.
Balık fiyatları et fiyatları yanında çok ucuz kaldığını dile getirerek  ailelerin daha çok balık tükettiğini anlatan Sedat Baklacı da aynı düşüncede. Baklacı, "Balık etten daha iyi ve ucuz her keseye hitap ediyor. Balık fiyatları oldukça ucuz sardalye 10 TL, hamsi 10 TL, istavrit 10 TL, palamut 13 TL’ye kadar çok fiyatları değişiyor” dedi.
Damla Şener