Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hürmüz Koç, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında bir yüksek lisans programı açılması ve BESYO’nun fakülteleşmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  
BESYO Müdürü Yd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise konuşmasında yüksekokul ile ilgili sayısal bilgiler vererek Türkiye’de bir ilk olan Avrupa Birliği Erasmus Plus spor destekli “Güçlü Çocuklar” projesinin BESYO ve ÇOMÜ ÇABAÇAM ortaklığında yapıldığını belirtti. Uluslararası bağlantıları olan bu projenin üniversitemiz açısından da çok önemli bir prestij projesi olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Cerrahoğlu, akademik kurula katılımından dolayı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenliğin çok önemli bir iş olduğunu, akademisyenlerin branşı ne olursa olsun küresel ve ulusal gelişmeleri de takip eden bireyler olması gerektiğini belirtti. 
Bir Toplumun Gelişiminde En Önemli Rol Üniversitelerindir
Bir toplumun refahı, huzuru, gelişimi düşünüldüğünde üniversitelerin başat bir role sahip olduğunu ifade eden Rektör Acer, “Hangi alanda çalışıyor olursak olalım üniversitelerin her bir bölümü, okulu büyük öneme sahip. Kendimizi ve öğrencilerimizi hem bilimsel araştırma, hem eğitim, hem öğretim, hem uygulama noktasında çok ilerletmemiz gerekir. Bu bağlamda her defasında yaptığımız işin öneminin farkında olmamız lazım. İnsanların geleceğinin hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak sağlıklı olmasının temelinde hareket ve spor var. Bu bağlamda ülkemizde bu konuyla ilgili daha çok araştırma yapılması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Üniversiteler olarak biz araştırmacıyız, biz geliştirmeciyiz, biz daha üst düzey bir eğitim ve araştırma kurumuyuz. Bunun için çalışmalıyız” dedi.
Alt Yapı Çalışmalarına Ciddi Yatırımlar Yapıyoruz
Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ’de alt yapı çalışmalarına da ciddi yatırımlar yaptıklarını, bütün mekanları daha kaliteli ve fonksiyonel hale getirmeye, olmayan alt yapıyı kurmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Spor ile ilgili alt yapıyı daha da güçlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akademisyen sayımızı artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Dardanos Yerleşkesinin alt yapısını BESYO için oluşturmak için planlamalar yapıyor, projeler geliştiriyoruz” dedi. 
Adalet ve Mevzuat Neyi Gerektiriyorsa Onu Yaptık
Üniversitemizde bir ortam değişikliği için adalet ve mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını vurgulayan Rektör Acer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde bir ortam değişikliği olsun dedik ve bütün zararlı unsurlardan temizlenmesi için çalıştık. Türkiye’de üniversiteler arasında ihraç edilen akademisyen sayısı bakımından üçüncü, idari personel sayısı bakımından ise birinci sıradayız. Böyle ağır, sancılı süreci bile ortam bozulmadan atlatmak için özel çaba sarf ettik. Bunun için de adalet mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Tüm bu süreçleri geride bırakıp asıl amacımız ve asli görevimiz olan bilimin, araştırmanın, inovasyonun, uluslararasılaşmanın konuşulduğu bir üniversite haline gelmek için hep beraber çalışmalıyız.”
Akademik kurul toplantısı dilek ve temennilerin alınması ile son buldu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi