Özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncinin düştüğünü belirten Gür, balın direnç arttırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici, dinç hissettirici özelliğini hatırlattı. Çanakkale Arıcılar Birliği Genel Kurul Üyesi Mümin Gür, “Lapseki ilçesinde özellikle bahar mevsiminde arıların çalışabileceği meralar var. Çok kaliteli ballar üretiliyor. 7'den 70'e sağlıklı bir yaşam için mutlaka bal yememiz lazım. Ben buradan öğrenci velilerine de tavsiyede bulunuyorum. Çocuklarınıza bal yedirin. Daha sağlıklı ve dinç olmaları için bal tüketimine de ihtiyaçları var. Depresyon ve stresi bile azaltıcı etkisi de mevcut. Daha sağlıklı nesiller için bal tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.


Kaynak: İHA