‘Savunma Yürüyor’ yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, “Metin Feyzioğlu ziyaretini gerçekleştirdi ama baro başkanları ortak kararla görüşmediler. Çünkü geçtiğimiz gün başlayan süreç itibarıyla yaklaşık 26-27 saate varan bir süreçti. Metin Feyzioğlu’nu bu olaylar başlar başlamaz yanımızda görmek isterdik” dedi.
 
Barolar ve meslek örgütlerinin sisteminde yapılmak istenen değişik nedeniyle geçtiğimiz günlerde Türkiye’de 80 ilde baro başkanları Ankara’ya doğru ‘Savunma Yürüyor’ yürüyüşünü başlatmıştı. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan ise Çanakkale Barosu önünde düzenlediği basın açıklamasının ardından elindeki  ‘Barolar halkın avukatıdır’ yazılı döviz ile Ankara’ya doğru yürüyüşe başlamıştı.  Ancak polis valilik izni olmadığı gerekçesiyle baro başkanlarının Ankara’ya girmesini engelledi. Bunun üzerine başkanlar oturma eylemi başattı. Çanakkale Barosu Başkan Bülent Şarlan, Ankara’da yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

YAPILAN GÖRÜŞMELERİN, KONUŞMALARIN NETİCESİNDE İLK NOKTADAN YAPMAMIZ GEREKEN YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLDİ
Çanakkale Barosu Başkan Bülent Şarlani yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Cuma günü illerimizden başlattığımız ‘Savunma Yürüyor’ yürüyüşünün devam programı olarak Pazartesi günü saat 10.00’da Ankara’nın girişinde sembolik bir 150-200 metre yürüyüş sonrasında Anıtkabir’e giderek Ata’mızı ziyaret etme programımız vardı. Çanakkale’den Cuma günü baromuzun önünden yürüyüşümüzü başlattık ve sonrasında Ankara’ya ulaştık. Pazartesi gününde sembolik yürüyüşü yapmak için alana geldiğimizde, bizlerin yürütülmeyeceğini, bu konuda karar alındığı söylendi. Malum olaydan beri süreç işliyor. Baro başkanlarına darptan, sözlü söylemlere kadar varan bir tablo yaşandı. Etrafımız polis barikatları ile üç bölüm halinde çevrildi. Barikatların arkasına polis otobüslerini çektiler. Dışarıyla her türlü bağımız kesilmiş vaziyetteydi. Zorunlu ihtiyaçlar için sadece baro başkanları çıkıp girebiliyordu. Gündüz ciddi bir hava sıcaklığı ve akşamüzeri de sağanak yağmurla beraber, iklimin tüm özelliklerini yaşadık. Sabaha kadar da devam eden bir süreç oldu. Sabaha kadar uyunmadı. Şimdi yapılan görüşmelerin, konuşmaların neticesinde ilk noktadan yapmamız gereken yürüyüşe izin verildi. Yürüyüşümüzü yapacağız, arkasından da Anıtkabir’e gideceğiz.

METİN FEYZİOĞLU’NU BU OLAYLAR BAŞLAR BAŞLAMAZ YANIMIZDA GÖRMEK İSTERDİK
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun alana gelmesiyle ilgili açıklamada bulunan Şarlan, “Metin Feyzioğlu ziyaretini gerçekleştirdi ama baro başkanları ortak kararla görüşmediler.  Çünkü geçtiğimiz gün başlayan süreç itibarıyla yaklaşık 26-27 saate varan bir süreçti. Metin Feyzioğlu’nu bu olaylar başlar başlamaz yanımızda görmek isterdik” dedi.

Mehmet Kuzey