65 yaş üzeri ve 18 yaş altı vatandaşların toplu taşıma kullanmaları yasaklanınca, taksi kullanımı arttı.
 
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan kararla 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri değiştirilmişti.  65 yaş üstü sokağa çıkma yasağıyla ilgili değişiklik, İçişleri Bakanlığı tarafından 14 Nisan 2021’de yayınlandı. Genelgeye göre hafta içi günlerde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00, 18 yaş altı gençler ve çocuklar ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor, bu saat aralıkları dışında ise sokağa çıkamıyor.

Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını da kullanamıyor. Böyle olunca vatandaşlar, taksilere yöneldi.

Toplu taşıma kullanımının yasaklanmasıyla taksi kullanımının oldukça arttığını söyleyen taksi şoförleri, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanamayınca birçok yere taksiyle gittiğini, işlerin de arttığını belirtti.

HASTANELERE TAKSİYLE GİDİP GELİYORLAR
Özellikle sık sık hastaneye giden 65 yaş üstü vatandaşlar, bu ulaşımı da taksiyle sağlıyor. Bu nedenle hem ulaşım açısından hem de maddi açıdan fazlasıyla zorlanıyorlar.
Taksiyle İskeleden Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gidiş 37 lira, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ne gidiş ise 25 lira olunca, gün içinde birçok kez hastaneye gidip gelmek zorunda kalan vatandaşları da oldukça zorluyor.

Bünyamin Nami Tonka