Biga ilçesi Kemer Köyü'nde yaşayan SMA Tip 1 Hastası minik Ahmet Alp için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram bir destek yayını düzenledi. Minik Ahmet Alp’in tedaviye ulaşabilmesi için düzenlenen yardım yayınına kentin tanınan isimleri de katıldı.

Biga’da ikamet eden Bahar Güven ve Recep Güven çiftinin çocukları Ahmet Alp’e, 3.5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi kondu. Aile, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, aylardır yoğun bakımda olan oğullarının Zolgensma ilacına ulaşması için destek bekliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Öğretim  Görevlisi Akademisyen Gökhan Bayram SMA Tip1 Hastası Ahmet Alp bebeğin ilaca kavuşması için bir destek yayını organize etti. Bayram, sosyal medyadan yaptığı destek yayınına siyasileri, sanatçıları ve kentin tanınan simalarını davet etti.   
SMA Tip 1 Hastası minik Ahmet Alp için düzenlenen destek yayınına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Sanatçı Onur Akın, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Dalış Rekortmen Şahika Ercüme katıldı.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak düzenlenen destek yayınında Ahmet Alp için bağış toplandı. Gökhan Bayram, Yayında izleyicilerin destekleri ile yaklaşık 250 bin TL’lik bir bağış toplandığını belirtti. Bayram tüm katılımcılara ve izleyicilere teşekküre etti.

Yayın sonunda Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Kocaeli Barosu ile birlikte ortak yayın yaparak bir yardım kampanyası daha başlatacaklarını duyurdu.

Devletin karşılamadığı ve ailelerin kendi imkânları ile karşılamak zorunda olduğu Zolgensma tedavisi için Minik Ahmet Alp’in yaklaşık 2 milyon Euro’ya ihtiyacı var. Yapılan bağışlar ile bu paranın yüzde 24,7’sine ulaşıldı. Zamanla yarışan Ahmet Alp’in tedaviye ulaşması için daha fazla desteğe ihtiyacı var.

Damla Şener Okdaş