Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Ramazan Bayramı'nda kenttin sokaklarında bu yıl da sessizlik hakim oldu.
 
Tüm Türkiye’de uygulanan 29 Nisan’da başlayan tam kapanma, bayramda cadde ve sokakların boş kalmasına neden oldu. Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nı kapsayan kısıtlamaya dahil oldu. Koronavirüste artan vakalar sonunda alınan tam kapanma tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kenttin cadde ve sokakları Ramazan Bayramı boyunca sessizliğini korudu. Bayram boyunca denetim ekipleri denetimlerini sürdürdü.

29 Nisan’da başlayan tam kapanma ile birlikte kentte uzun süredir sessizlik hakimdi. Tam kapanmada sadece kısıtlamadan muaf olanlar işlerine giderken Ramazan Bayramı ile birlikte bayram tatili yapan çalışanlar da evlerine kapandı. Tam kapanma ve bayram sebebiyle Çanakkale’nin en işlek caddeleri sessizliğe büründü. 2020 yılından önce her bayramda cıvıl cıvıl olan Kordon boyu boş kaldı.

İKİNCİ BAYRAM DA KARANTİNADA GEÇTİ
Havaların güzelleşmesi ile Çanakkale, bayram tatillerinde vatandaşların tatillerini geçirdiği bir tatil merkeziydi. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye’de görülmeye başlanan koronavirüs vakaları ile kentteki yoğunluk oldukça azaldı. Şubat ayı ile birlikte vakaların artışa geçmesi yeni tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Nisan’da Tam kapanma kararı yayınlandı. Vatandaşlar 29 Nisan’da bayramı da kapsayacak tam kapanmaya geçti. Vakaların artması ile 2020 yılından önce bu ayları yoğun olarak geçiren Çanakkale, pandeminin başladığı tarihten bu yana ikinci Ramazan Bayramını da karantina altında geçirdi. Önceki yıllarda tatil için yoğun olan Gökçeada, Bozcaada ve Ayvacık ilçeleri bu kez turistleri ağırlayamadı.

DENETİMLER SÜRDÜ
Kent genelinde tedbir alan polis ekipleri de kentte olası ihlallere karşı denetimlerini aralıksız sürdürdü. Başta sahil şeritleri olmak üzere kentin genelinde araç ve yaya trafiği yaşanmazken, kısıtlamadan muaf olan araç, yaya ve iş yerleri kontrol edildi.  Şehrin giriş çıkışları, cadde ve ara sokaklarda görev alan polis ve jandarma ekipleri de durdurdukları araç ile yayaların izin belgelerini kontrol etti.
 
 
Muzaffer Cirtel