Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Çanakkale Adalet Sarayı’nda kitap bağışı kampanyası başladı. Başlatılan kitap bağışı kampanyası 16 Haziran’da sona erecek.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasından 29 Mart tarihinde imzalanan ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında Türkiye'nin birçok noktasındaki adliyelerde eşzamanlı olarak başlatılan kampanya kapsamında kitap bağış kumbarası kondu. Yetkililer tarafından, kitap kampanyasının 16 Haziran tarihinde sona ereceği belirtildi. Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı işbirliğinde ceza infaz kurumları için başlatılan kitap bağışı kampanyası Çanakkale’de de başlatıldı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasından 29 Mart tarihinde imzalanan ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında Çanakkale Adalet Sarayı'nda ‘Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi Müdürü Alper Yancar ile adliye personeli ve çok sayıda yetkili katıldı.
 
İLK BAĞIŞ BAŞSAVCIDAN
Adalet Sarayı Mahkemeler Bloğu zemin katta stant kuruldu. Çanakkale'de ilk bağışı Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ile kızı Nisa Buğlem Karişit yaptı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ve kızı Nisa Buğlem Karişit 'Sevgi Umut Hikayeleri' ve 'Hz. Peygamber' isimli kitapla ilk bağışı gerçekleştirdi.  Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, "Biz de bu kampanyaya Çanakkale'den destek veriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diyerek Çanakkale halkını kitap bağışına davet etti.

16 Haziran’a kadar toplanan kitaplar kütüphane kurulması için cezaevlerine gönderilecek.
 
Damla Şener Okdaş