Bu ay olağan genel kurul toplantısı yapacak olan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. nin yönetime ekleme yapacağı ve yönetime CHP’den AK Parti’ye geçerek İl Genel Meclis Başkanı seçilen Nejat Önder’in yönetime gireceği belirtildi. Önceki başkan CHP’li Sadık Göğüsgeren’in yönetime alınmaması uzun süre eleştiri konusu olmuştu.
 
Tamamına yakını Çanakkale’nin malı olan ve dolayısı ile İl Özel İdaresi’ne bağlı GESTAŞ, kentin gündeminde hiç düşmedi. Aylarca İl Genel Meclisi kapısında para için bekleyen GESTAŞ, o dönemde CHP’nin çoğunluğa sahip olması nedeniyle imza alamamıştı. Bu süreçte İl Genel Meclisi Başkanı olan CHP’li Sadık Göğüsgeren yönetime de alınmamıştı. Göğüsgeren’in yönetime alınması uzun süre eleştiri konusu olmuştu.
 
GESTAŞ OLAĞAN GENEL KURULA GİDİYOR
GESTAŞ gazetelere ilan vererek kurul tarihini belirledi. Kurulda gündemindeki maddeler de sıralandı. Sıralanan maddeler içinde “Şirket Ana Sözleşmesinin değişiklik yapılan 8. maddesine göre Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi” maddesi de yer alması dikkat çekti. Bu ilanın hemen ardından kulisler hareketlendi. Kulislerde alınan bilgiye göre AK Parti'y’ geçen İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’in de yönetime gireceği yönünde. 7 olan yönetim kurulu sayısının 9’a çıkartılacağı ve Nejat Önder ile beraber şuanda GESTAŞ Genel Müdürü olan Mahir Sevinç’inde yönetime gireceği belirtiliyor.
GESTAŞ KURUL İLE İLGİLİ ŞU İLANI YAYINLADI  
 

Yönetim Kurulu’nun, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhami AKTAŞ başkanlığında 26.05.2021 tarihli toplantısında alınan 2021/10 sayılı karar gereğince aşağıda belirtilen gündemi görüşüp karara bağlamak için Genel Kurul üyelerinin toplantıya çağrılmasına karar verilmiştir. GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş’nin 2020 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 22.06.2021 tarihinde saat 11.00’de Çanakkale İl Özel İdaresi toplantı salonunda TTK. 414. Maddesine göre aşağıda belirtilen gündem ile yapılacaktır.                                                                                                                                                                                                                  

YÖNETİM KURULU
GÜNDEM
Açılış konuşması.
Divan teşekkülü.
Toplantı tutanağının imzalanması hususunda Divana yetki verilmesi.
Yönetim Kurulu faaliyet raporu okunması ve müzakeresi.
2020 Finansal tabloların okunup görüşülmesi,
Yönetim Kurulunun ibra edilmesi.
2021 Yılı için Bağımsız Denetçi atanması.
2021 Mali yılı bütçesinin görüşülmesi ve oluşturulacak bütçeden fasıllar arası değişiklik yapılması ile ilgili Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.
Şirket Ana Sözleşmesinin Yönetim Kurulu bölümü 8.maddesinde değişiklik yapılması hususunda görüşülmesi.
Şirket Ana Sözleşmesinin değişiklik yapılan 8. maddesine göre Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi,
Dilek ve temenniler.
Kapanış.
 
 
Damla Şener Okdaş