Bu toprakların kemancısı olarak nitelendirilen ve uluslararası arenada tanınan keman virtüözü Cihat Aşkın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı Bölümü’nün yıl sonu etkinliğine katıldı. Öğrencilerin müzik dinletisinden sonra sahne alan Aşkın, büyük alkış aldı.
 
YÖK nezdinde alınan izinlerin ve akademik kadro çalışmalarının tamamlanması sonucu geçen yıl öğrenci kabul etmeye başlayan ve 20 öğrencilik kontenjanı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarının, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci aldı. Yıl içinde 2 öğrencinin ayrılması ile konservatuar, 18 öğrenci ile yılı tamamladı.
Pandemi nedeniyle sadece çalgılı dersleri yüz yüze eğitimle alan öğrenciler, birinci yılın bitiminde bir etkinlik düzenledi. İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Devlet Konservatuarı Müdür ve akademisyenleri katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Murat’ın kısa konuşmasının ardından öğrenciler az miktarda davet edilenlere müzik ziyafeti çekti. Öğrencilerin gösterisinin arından sahneye Türk keman ekolünün uluslararası temsilcisi olarak bilinen ve Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika ile Afrika’da konser ve resitaller veren keman üstadı Cihat Aşkın çıktı. Aşkın mini konseri ile seyircilerden büyük alkış aldı.

Mehmet Güler