En gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracı olan AKINCI TİHA, onlarca ağırlığı, taşıdığı mühimmatı ve yüksek teknolojisi ile gurur duyulası noktada, gurur duyulası bir test uçuşunu tamamladı. Baykar Bayraktar şirketinin yöneticisi Selçuk Bayratkar, sosyal medya hesabında uçuş rotasını paylaşarak “Akıncı 6000 km’dir yolda bakalım daha ne kadar gidecek.” dedi.

24 saat havada kalabilen ve 40 bin feet servis tavanına sahip olan Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), test uçuşlarının sonuncusunda  ,  6000 km boyunca Gelibolu Yarımadası semalarında uçtu.  27 saat havada kalan TİHA, 35.400' irtifaya ulaştı.

İlk motor testini 1 Eylül 2019 tarihinde yapan AKINCI TİHA, test uçuşlarının sonuncusunda, 6000 km boyunca Gelibolu Yarımadası semalarında uçtu.  27 saat havada kalan TİHA, 35.400' irtifaya ulaştı.

Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma teknik müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “AKINCI 6000 km’dir yolda bakalım daha ne kadar gidecek” notunu düştü.
 
SON UÇUŞ TESTİNİ GELİBOLU SEMALARINDA TAMAMLADI
İHA(İnsansız Hava Aracı) ve SİHA (Silahsız İnsansız Hava Aracı) sonrasında, BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri'nde geliştirilen ve Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracı olan AKINCI TİHA İlk motor testini 1 Eylül 2019 tarihinde yaptı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı'nda ilk uçuş testini yapan AKINCI TİHA son uçuş testini Gelibolu semalarında tamamladı.
Türkiye, Bayraktar AKINCI'nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.

TİHA HANGİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEK?
BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılan, Ukrayna ve Katar'a da ihraç edilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'ndan daha uzun ve daha geniş olan Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız
Hava Aracı stratejik görevleri yerine getirecek.

24 SAAT HAVADA KALACAK
24 saat havada kalabilen ve 40 bin feet servis tavanına sahip olan Bayraktar AKINCI, 400 kilogram dâhili ve 950 kilogram harici olmak üzere toplam 1350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor.

5.5 ton kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar AKINCI TİHA, 2 adet 450 HP gücünde turboprop motor ile gökyüzüne yükseliyor.
Bayraktar Akıncı TİHA aynı zamanda 2x750 HP ve 2x200 HP güç üreten motorlar için de farklı konfigürasyonlarla da uçabilecek şekilde tasarlandı.

• Servis irtifası: 30,000ft (ASL)
• Havada Kalış Süresi: 24 saat
• Normal Seyir Hızı: >75 kts
• Çevre şartları: 15kts yan rüzgar, 20 kts baş rüzgarı, sıcaklık, nem, yağmur ve buzlanma limitleri, MIL-HDBK-310 ile tanımlanmıştır.


Dilek Akşen