Türkiye genelinde Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 4 bin 418 olurken aşılama da hızla devam ediyor. 81 il arasında en fazla aşılamanın yapıldığı il Muğla olarak kaydedilirken Çanakkale ise 2’nci oldu.

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Covid-19 Tablosu' güncelledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından üçüncü doz aşı verilerini de içeren "Günlük Kovid-19" tablosunu paylaştı. Koca, sosyal medya üzerindeki paylaşımında "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak" ifadelerinde bulundu.

Kentimiz aşı takviminde hızla ilerliyor. Koronavirüsle mücadelede önemli bir korunma aracı olan aşının uygulanma sayısı her gün artıyor. Aşılamadaki hız her geçen gün artıyor. Birçok kişi ve meslek grubu aşılanacaklar listesine eklenirken koronavirüsle mücadele kapsamında kentimizde uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 513 bini aştı.
Sağlık Bakanlığı tüm korona virüse karşı mücadele sürecini şeffaf olarak gerçekleştirmeye özen gösteriyor. Sağlık Bakanlığı ilk olarak pandemi başında Hayat Eve Sığar (HES) Uygulamasını kullanıma sundu. HES Uygulaması ile vatandaşlar koronavirüs yoğunluğundan HES koduna kadar bir çok bilgiye erişim imkanı sağlarken Bununla birlikte pandeminin başından beri günlük vaka, ölüm ve iyileşen sayıları gibi pek çok bilgi sağlık Bakanlığının web sitesinde paylaşılıyor.

TABLO YENİLENDİ
Sağlık Bakanlığı'nca yurt genelinde aşı oranlarının da yer aldığı 'Günlük Covid-19 Tablosu'nun yeni hali paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte yapılan 216 bin 252 testte 4 bin 418 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 50 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 161 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 
Tabloda, en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfusun Türkiye ortalamasına yer verildi. 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 57,81, 2'nci doz ortalaması yüzde 25,23 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1'inci dozda 35 milyon 883 bin 598, 2'nci dozda 15 milyon 659 bin 611 ve 3'üncü dozda 1 milyon 64 bin 526 olmak üzere toplam 52 milyon 607 bin 735 aşı uygulandı.

AŞILAMA HIZLA İLERLİYOR
541 bin nüfusu olan Çanakkale’de son verilere göre toplam 513 bin doz aşı yapıldı. 324 bin kişi ilk doz aşılarını oldu. 171 Bin kişinin ise ikinci dozları da tamamlandı. Kentimizdeki aşılma oranı yüzde 73’e ulaştı. 541 bin nüfuslu kentimizde aşılama devam ediyor.

ÇANAKKALE 2’NCİ OLDU
Paylaşılan yeni tabloya göre en yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik ve İzmir olarak sıralandı. En düşük aşılama oranına sahip iller ise Bingöl, Ağrı, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Muş, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis ve Siirt oldu.

‘’İLİMİZ NÜFUSUNA GÖRE AŞILAMADA ÖNEMLİ BİR RAKAMA ULAŞTIK’’
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılama hızı ve miktarı ile ilgili yapılan açıklamada, ‘’ Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Merkez ve İlçelerimizde yürütülen Aşı çalışmalarında mobil ekiplerimiz ve yeni kurulan aşı çadırları ile daha fazla kişiye ulaşıldı.  Çanakkale’deki aşılamalarda birinci dozda 324 bin 778, ikinci dozda ise 171 bin 195 kişi olmak üzere toplam 513 bin 873 aşılama rakamına ulaşıldı. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre, nüfusa göre en çok aşı yapılan iller arasında Çanakkale’miz ikinci sırada yer alıyor. İlimizdeki aşılama faaliyetleri sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın da bu konudaki duyarlılığı ve destekleri sayesinde ilimiz nüfusuna göre aşılamada önemli bir rakama ulaştık. Aşı çalışmalarına destek veren tüm vatandaşlarımız olmak üzere, gece gündüz demeden mesai başında olan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.  Hep birlikte mücadele ederek Aşı ile toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz. 'Aşımızı olalım sağlığımızı koruyalım’’ denildi.

Bünyamin Nami Tonka