Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nin çevre düzenlenin olmadığı, kütüphane çevresinde kurumuş ve uzamış otların dikkat çektiğini dile getirdiğimiz haberimize, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nin yetkilileri tarafından konuya açıklık getirildi. Alınan bilgiye göre; KPSS ile devam eden sınav sürecinde kütüphaneden yararlanan adayların talepleri doğrultusunda sessizliği sürdürmek adına bahçe düzenleme çalışmalarına geçici bir süre ara verildiği belirtildi.

Öğrencilerin taleplerini öncelik olarak düşünen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde sınav süreçlerinin sona ermesinin ardından bahçe düzenleme çalışmaları devam edeceği öğrenildi.

2020 yılı Ocak ayında eski Arkeoloji Müzesi yerinde hizmet vermeye başlayan Halk Kütüphanesi toplam 1.800 metrekare kapalı alana, 5 bin metrekare bahçeye sahip Mehmet Arif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde genç ve yetişkin bölümü, etüt ve kurs salonları, sesli ve sessiz çalışma salonları, kafeterya alanı, 200 metrekarelik çocuk bölümü, 65 kişilik eğitim ve konferans salonu, çocuklar için 80 kişilik eğitim ve etkinlik salonu yer alıyor. 3 milyon 66 bin TL proje bedeli ile yenilenen toplam 71 bin güncel kitap ve süreli yayın ve çeşitleri bulunuyor.

Damla Şener Okdaş