Kurban Bayramı’nın hafta sonu ile birleşmesiyle birlikte dokuz güne çıkan bayram tatilinin ardından Gökçeada’ya turist akını meydana geldi. Gökçeada sahilleri dolup taştı. Adanın Kelafos, Kuzu Limanı Plajı, Yıldız koy ve Uğurlu plajında yerli ve yabancı turistler tatilin tadını çıkardı.

Hava sıcaklıklarının giderek artığı bayram günlerinde vatandaşlar serinlemek adına plajlara gitti. Çoğu vatandaş Kefalos plajına giderek hem dalış yapıp hem de yüzdü. Kefalos plajında oturacak şezlong kalmadı. Vatandaşlar plajda boş olan yere havlusunu sererek ve şemsiyesini açarak oturdu.

Kuzu limanı plajında ise tesislerin bakımsız olması dikkat çekti. Kabin alanlarında temizlik olmadığı kabin kapılarının kırık, kabin alanında bulunan tuvaletlerin temiz olmadığı dikkat çekti. Gökçeada Belediyesi’ne ait özel işletmeler tarafından işletilen Kuzu Limanı Plajında kabin ve tuvalet alanlarının bakımsız ve pis olması dikkat çekti.

Gökçeada’da oluşan yoğunluk trafiği de etkiledi. Şehir merkezinde uzun araç kuyrukları meydana geldi. Şehir merkezinde yapılan yol çalışmaları da trafik akışını engelledi. Kaleköy yolunda yapılan çalışmalar nedeniyle araçlar durma noktasına geldi. Yoldaki taşlardan dolayı araçların hareketi zorlaştı. Kale köye gitmek isteyen vatandaşların oluşturduğu araç yoğunluğundan dolayı park yeri bulmakta sıkıntı yaşandı. Ada’da bulunan zincir marketlerde ise temizlik, gıda, sebze reyonları boşaldı. Market çalışanları ürünleri raflara koyar koymaz ürünler rafta kalmadı. Bayram tatilinin bitmesiyle dönüşlerde başladı. Kuzu Limanı’nda araç kuyrukları sıra oluşturularak giderilmeye çalışıldı. GESTAŞ oluşan yoğunluğu eritmek için Kabatepe-Gökçeada hattına ek sefer koydu.

Pandemi nedeniyle kapalı olan işletmelerde oturacak yer kalmadı. Esnaf turistlerin oluşturduğu yoğunluktan dolayı memnun kaldığını ifade etti. Ada gündüz ve gece saatlerinde hareketliğini korudu. Kale köyde vatandaşlar hem müzik eşliğinde eğlendi hem de meydanda açılan hobi stantlarını gezdi.

Damla Şener Okdaş