Bazı cadde ve sokaklarda bulunan rögar kapakları nedeniyle bozuk yollar sürücülere oldukça sıkıntı yaşatıyor. Zemin seviyesinin altında kalan rögar ve ızgara kapakları trafiği tehlikeye atarken vatandaşlar bozuk yolların ve rögar kapaklarının düzeltilmesini istiyor.

Barbaros Mahallesi Troya Caddesi  üzerinde bulunan rögar kapakları zemin seviyesinin altında kalması nedeniyle trafiği tehlikeye atıyor. Çanakkale’nin bir süredir sorunu olan bozuk yollar, yıllar geçtikçe daha da aşınmaya uğradı. Rögar kapakları ve ızgara kapakları yol seviyesinden düşük ya da yüksek kalınca tehlikeye adeta açık davetiye çıkartıyor.
Yollarda çok sayıda bulunan rögar kapaklarının yenilenmeye ihtiyacı var. Yol ve kaldırım yenilemeleri nedeniyle yol seviyesinden düşük ya da yüksek kalan rögar ve ızgara kapakları yol seviyesiyle eşit halde olmadığı için bu durum hem yoldan geçen araçlara zarar veriyor hem de bir kaza yaşanmasını olağan hale getiriyor. Amortisörleri yetersiz olan Tazı kullanımı ile motosiklet kullanımı yüksek olan kentimizde otomobillerin Amortisörleri bile etkili bir şekilde işe yaramıyor. Özellikle alçak olan otomobiller maddi zarar görüyor.
Kentte yollar adeta köstebek yuvasına döndü. Yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşüren rögar ve ızgara kapakları onarılmayı bekliyor. Bir süredir bu şekilde olan yol, onarılmayınca Çanakkale’nin hemen hemen her sokağı aynı durumda.  

Yapılmayan yol ise vatandaşları isyan ettirdi. Bir süredir bu şekilde bulunan yol, vatandaşların tepkisini çekerken, vatandaşlar bozuk yolun bir felaket yaşanmadan önce düzeltilmesi gerektiğini dile getiriyor.


Muzaffer Cirtel