Yerleşim yerlerine uzak yerlerdeki sokak hayvanlarına uzun süredir tek başına mama götüren İngilizce Profesyonel Tur Rehberi Burak Yetimoğlu’nun kişisel desteğine Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) da katkı sağlamaya başladı. Kampanya kapsamında düzenli olarak 15’er kiloluk kedi ve köpek maması tur arabalarıyla Troya Ören Yeri’ne götürülerek, müze mağazasındaki yetkililere veriliyor.
 
12 yıldır İngilizce Profesyonel Tur Rehberliği yapan Burak Yetimoğlu uzun süredir Gelibolu, Anzak ve Troya Antik Kenti turlarında, civardaki sokak hayvanları için mama desteği sağlıyordu. Rehber Yetimoğlu’nun bu desteğine Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) da artık katkı sağlayacak.
 
ÇARO’nun destek olduğu kampanya kapsamında,  düzenli olarak 15’er kiloluk kedi ve köpek maması tur arabalarıyla Troya Ören Yeri’ne götürülerek, müze mağazasındaki yetkililere verilecek.
 
Kampanyaya öncülük eden İngilizce Profesyonel Tur Rehberi Burak Yetimoğlu, “Çoğu zaman Gelibolu, Anzak ve Troya Antik Kenti turu yapıyorum. Troya’nın etrafında hayvanların yiyecek-içecek pek bir şeyi yok. Ben de ÇARO’daki arkadaşlarımdan rica ediyorum, kendim de verip para toplamaya çalışıyorum. Tur arabasıyla götürüp, müze mağazasına teslim ediyorum. Çalışan arkadaşlar mamaları dağıtıyor, bitince de bana haber veriyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ailemden alıyordum bazen ya da bahşişlerle… Toplu düşünmek apayrı bir şey… ÇARO’nun Whatsapp grubuna yazdım, Oda Başkanı Cihan Müşterioğlu’ndan izin aldım. Sürekli Troya’ya gittiğimi ama tek başıma başa çıkamadığımı ilettim. 15’er kiloluk mama alacağım, daha ucuz olacak dedim. O şekilde hep beraber yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.
 
Arzu Baladur