Gökçeada ilçesine bağlı Eşelek köyü kıyılarında vatandaşlar yaralı bir caretta carettaya rastladı. Yaralı caretta carettayı gören vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, yaptığı ilk incelemede caretta carettanın baş bölgesinden aldığı kuvvetli darbeyle kafatası kırılması sonucunda derin doku yaralanması olduğu tespit etti.  Yaralı caretta caretta, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Caretta carettanın durumu hakkında bilgi veren DKMP Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, son bir ayda ikinci caretta caretta yaralanması ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “2’side Gökçeada’nın Eşelek köyünün kumsallarından geldi. Aynı kumsala çıktılar, aynı yerden yaralanmışlar, kafa travmasıyla geldi. Caretta carettanın bakım, tedavi ve rehabilitasyonu başlandı, beslenmesine dikkat etmeye çalışıyoruz. Kafa kemiğinde bir kırık var. Kaplumbağamızı ameliyata alacağız, kafasındaki kırılan kemiği onarmaya çalışacağız. Çanakkale’de kıyılarımız çok temiz.  Kıyılarımız, kumsallarımız deniz kaplumbağalarının yaşaması, yuvalaması için çok müsait. Çanakkale kıyılarında artık deniz kaplumbağalarının yuvalanmasına da şahit oluyoruz. Caretta carettaların denizde ne zaman, nerede karşımıza çıkacağı belli olmuyor o yüzden insanlarımızdan ricamız mutlaka dikkat etmeleri. Vatandaşlar özellikle teknelerini kullanırken her an bir caretta caretta çıkabileceğini unutmamalılar” dedi.  
Caretta carettaya müdahale eden DKMP Veteriner Hekimi Meltem Dimişgi ise, Caretta carettaların baş bölgelerinde çok derin yaralar aldığını belirterek, “Bir önceki vakamızda caretta caretta tedaviye olumlu cevap verdi ve kendisini maviliklerle buluşturduk. Fakat bu canlımızın yarası daha derin. Caretta carettalar akciğer solunumu yaptığı için, hava almak için bazen yüzeye çıkıyor. O yüzden vatandaşların onlardan korkmamalarını, denizden geçimini sağlayan balıkçılarımızın caretta carettaları gördüğü zaman en çok korunması gereken canlılar olduklarını unutmamaları gerektiğini bilmelerini istiyorum. Ayrıca denizde sürat teknelerin ve diğer teknelerin dikkat etmesini istiyoruz. Çünkü bu hayvanlar su yüzüne çıktığı için maalesef motor çarpmasına sebep oluyor ve çok derin yaralar alıyorlar. Ekolojik sisteme çok büyük katkıları olan bu canlılar, aynı zamanda denizlerimizin temizlik seviyesini göstermiş oluyor. Onları gördükçe mutluyuz ancak yaralı geldikleri zaman çok üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

Murat Yüksel