Yıllardır sesi pek çıkmayan ve pek de gündemde yer almayan İYİ Parti, son aylarda çok hareketli. Partideki hareketlilik, seçimlerin yaklaşması değil kongre çekişmesinden kaynaklanıyor. Partinin Çanakkale teşkilatı ilk olarak delege seçimleri ile gündeme oturdu. İYİ Parti Genel Başkanı Rıdvan Uz’e yakın üyelerin delege olarak seçilmemesi ve üzerlerinin çizilmesi partide kazan kaynamasına neden olmuştu.
Delege seçimlerinin iptali bile bir süre gündemdeki yerini aldı. Daha sonra bu merkez ilçe başkanlığı seçimleri ile devam etti. Daha önce açıklanan 2 adaylık merkez ilçe seçimi, sonrasında tek adaya düşürüldü. Bu kongrede Başkan Yardımcısı Uz’un yaptığı “partinin iç işlerine karışma” yönündeki açıklama da gündemde kaldı ve polemiklere neden oldu.

3 ADAY
İYİ Parti bu polemik ve gruplaşmalar eşliğinde 8 Ocak’ta il kongresine gidiyor. Kongre öncesi birçok kişinin ismi geçti. Genel Başkan Yardımcısı Uz’ın desteği ve isteği ile mevcut il başkanı Selahattin Yıldızlar’ın tekrar aday olacağı biliniyordu. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu’nun da başkan adayı olacağı konuşulmuştu. Daha sonra Uslu, adaylıktan vazgeçerek Yıldızlar’ınyanında yer aldı. Uz ve Uslu’nun desteklediği Yıldızlar’ın karşında ise iki aday daha var İYİ Parti Belediye Meclisi Didem Güner, diğeri ise eski il başkanı Avukat Eşref Bener Varol.
Üç adayın gireceği kongre öncesi ise saflar yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Parti teşkilatı şimdi il başkanı için kulis çalışması yapıyor. Çekişmeli geçmesi beklenen bu kongrenin sonucu merak ediliyor.

Mehmet Güler