Bugün yeni yılın ilk günü. Sıkıntılı geçen son yılların ardından yeni yıla girdik. 2020 yılından beri pandemi ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Türkiye, yeni yılda bu sefer genel seçimler damga vuracak.
 
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz de sıkıntılı zamanlar yaşıyor. Covid-19’un Çin’de ortaya çıkmasından sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı. Dünyayı kasıp kavuran pandemi, vatandaşları aylarca hatta yıllarca dört duvar arasına mahkum etti.
Türkiye’de bu hastalıktan etkilenen ülkelerden biri oldu. Yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, binlerce kişi bu hastalığa yakalandı. Asrın en büyük hastalığı olan korona ile beraber Türkiye’de ekonomik krizi kendini iyice belli etti.
Ekonomi o günden beri hep geriye gidiyor. Şuanda Türkiye’de en büyük sorun ekonomik kriz gösteriliyor. Hemen devamında ise mülteciler geliyor. Korona ve mülteci sorununun yol açtığı ekonomik kriz geçen kendini iyiden hissettirdi. Enflasyon almış başını gidiyor. Hükümet yılda iki sefer asgari ücrete zam yapmak zorunda kaldı. Buna rağmen alım gücü gittikçe düşüyor. Geçen yıl ev kiraları asgari ücreti geçti.
Bu yüzden hükümet bu yıl için asgari ücreti 8 bin 500 TL’ye çıkardı. Bunun ne kadar dayanacağını önümüzdeki günlerde belli olacak.
2022’yi başta bu büyük sorunlarla geride bırakırken bugün yeni yılın ilk gününe adım attık. Bu yılın en büyük gelişmesi ise kuşkusuz seçimler olacak. En geç Haziran’da yapılması beklenen seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden yılın ilk gününden itibaren Türkiye hızlı bir seçim sürecine girmiş bulunuyor. Ülke tarihinin en önemli seçimi gösteriliyor bu seçim. Bu yıl da seçim ve seçimden sonraki gelişmelerle hakim olacak.
 
Mehmet Güler