CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek başta olmak üzere birçok CHP’li, İl Başkanlığı’na Sabiha Güler Koçer atandığını sosyal medyadan duyurdu. Bunun üzerine birçok kişi de tebrik mesajları ile yeni il başkanını kutladı. Tebrik mesajlarının yoğunlaştığı dün sabah saatlerine CHP İl Başkanlığı’ndan Genel Başkan Erkek’i ve diğer partilileri yalanlayan bir paylaşım yapılarak kendilerine atama ile ilgili bir yazının gelmediği duyurdu. Bu gelişmelerle il başkanlığı ataması krize dönüşürken, yaşananlar ise “CHP bildiğiniz CHP” dedirtti.
 
Milletvekili aday adayı olmak için bir süre önce CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural istifa etmişti. Ural’ın yerine kimin atanacağı merak ediliyordu. Merak edilen bu atama, sosyal medya sayfalarında paylaşımlarla giderildi. Daha sonra dün sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, sosyal medya sayfasında, “İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan’’ diyerek paylaştı. 
 
CHP Çanakkale Gençlik Koları İl Başkanı Tuğberk Güzel; ‘’Güler Koçer Başkanım yolumuz açık olsun. Tek adam rejimine karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.’’ dedi. 
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, ‘’İl Eğitim Sekreterimiz Sayın Sabiha Güler Koçer, İl Başkanlığı görevine atanmış ve Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisinin ilk kadın İl Başkanı olarak görev almıştır. Yeni İl Başkanımızı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.Eşitlik ve gerçek demokrasinin ancak ve ancak siyasetin tüm kademelerinde eşit temsiliyeti kurumsallaştırarak kurulacağı bir gerçektir. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkin temsiliyeti, her türlü eşitsizliğin, anti demokratik uygulamanın, torpil ve kayırmacılığın, siyasal yargı pratiklerinin, baskı ve zorbalığın ezip geçmeye niyetlendiği toplumumuza umut olacak; Cumhuriyet Halk Partisinin, Cumhuriyetin temel ilkeleri ve çağa öncülük eden değerleriyle iktidara yürüyüşüne güç katacaktır.’’ paylaşımı yaptı. 
 
CHP 24. Dönem Çanakkale Milletvekili ve YDK üyesi Serdar Soydan ‘’Metin Ümit Ural ın istifası ile boşalan il başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca il Eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde ilk kez bir kadın arkadaşımızın bu göreve gelmesi çok önemlidir. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.’’ dedi. 
 
Çanakkale Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Erdal Gezen; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından Çanakkale İl Başkanlığı görevine İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. Partimizin Çanakkale tarihindeki ilk kadın il başkanımız olan sayın Koçer’i tebrik eder, başarılar dilerim.’’ dedi.

İL BAŞKANLIĞI PAYLAŞIMLARI YALANLAYACAK AÇIKLAMA YAPTI
Peş peşe gelen paylaşımların ardından CHP İl Başkanlığı’ndan atama kararını adeta yalanlayacak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.
İl başkanlığının yaptığı bu açıklama CHP teşkilatını adeta karıştırdı. İl başkanı olmadığı için bu yazının kim ya da kimler tarafından yazıldığı araştırılıyor. Bu yazının Genel Başkan Yardımcısı Erkek’e muhalif olan kişiler tarafından hazırlanıp paylaşıldığı ve bilerek yapıldığı belirtiliyor.
Bu yazının yankıları devam ederken eski il başkanı Ural, öğleden sonra atama yazısını da içeren şu paylaşımı yaptı; “Değerli Yol Arkadaşlarım ve Çanakkale’li Hemşehrilerim, Bildiğiniz üzere, Çanakkale Milletvekili A.Adayılığımla ilgili partimizin genelgesi gereği 26.12.2022 tarihinde istifa etmiştim. Bugün gelen 2023 / 102 sayılı Genel Merkez yazısıyla Yönetim Kurulu Üyemiz Sabiha Güler Koçer MYK kararıyla İl Başkanlığına atanmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”
 
Mehmet Güler