İYİ Parti, kurulduğu günden beri genel merkezi çalışması ile dikkat çekiyor. Yıllardır genel başkan Meral Akşener, dur durak bilmeden çalışıyor. Buna karşı partinin Çanakkale teşkilatının ise varlığı yokluğu pek de belli olmuyor. Şimdiye kadar yaşanan sessizlik genel merkezin kongre kararı alması ile bir andan hareketlendi.
Hareketlilik de delege seçimlerinde ortaya çıktı. Delege seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz hiç ummadığı bir muhalefet ile karşılaştı. Delege seçimlerinde Uz’e yakın kişilerin seçilmemesi partide şok etkisi yaratmıştı.
Delege seçimlerinden sonra sıra merkez ilçeye geldi. İlk olarak iki aday çıktı. Daha sonra partililerin devreye girmesi ile merkez ilçede tek adayla kongreye gidildi. Burada bile büyük gerginler yaşandı. Basına yansımayan kısımlarında bir birlerinin üzerine yürümeler ve küfürleşmeler havada uçuştu.

İl KONGRESİ PARTİ İÇİNDEKİ KAVGAYI ORTAYA ÇIKTI
İYİ Parti’de kongre süreci ile yaşanan gerginliğin patlama noktası İl Kongresi oldu. İl kongresi, başkan adaylarından ziyade adeta Rıdvan Uz ve muhaliflerinin yarışına döndü. Kongrede ilk olarak 4 aday ortaya çıktı. Uz, başından beri eski başkan Selahattin Yıldızlar’ı destekledi. Uz’un devreye girmesi ile adaylardan ve aynı zamanda belediye meclis üyeleri olan Ahmet Uslu ve Didem Güner, Yıldızlar lehine çekildi.
İkinci aday ise Eşref Bener Varol çıkmıştı. Varol’un arkasında da büyük bir destek vardı. Merkez ilçe, İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve bazı ilçe teşkilatları yer aldı. Adeta ölüm kalım savaşı veren Uz, bu kongre için çok çalıştı ve az farkla adayı Yıldızlar kazandı.

PARTİ SESİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Delege seçimlerinden il kongresine kadar İYİ Parti il genelinde birden hareketlenmişti. Genel Başkan Yardımcısı Uz, il, ilçe adayları ve partililer hareketli bir dönem geçirdi. Bunun en büyük sebebi ise parti içinde muhalefetin ortaya çıkması gösterildi. Partide yaşanan çekişmeler sahaya da yansıdı. Uz ve ekibi ilçelere kadar bile giderek çalışma yaptı. Aynı şekilde karşı ekip de sıkı çalışma içine girdi.
Bu çalışmalar partiyi birden hareketlendirdi. Hareketlilik il kongresinin bitmesi ile son buldu. İl kongresi bitince yöneticiler eski durumlarına geri döndü ve çalışmalara son verdi. Bu sessizlik de İYİ Parti’nin çalışması kongreye kadarmış yorumlarına neden oldu.

Mehmet Güler