Çanakkale basının da katkısı ile kısa sürede Doç. Dr’lukten Prof. Dr.’luğa terfi etti. Pandemi artınca daha da ünlendi ve ilk iş olarak Çanakkale’yi bırakıp İzmir’e gitti.  Şimdi bırakıp gittiği ÇOMÜ’ye rektör olmak için dönüyor.
 
Pandemi birçok insanın hayatını aldığı gibi birilerine de fırsat doğdu. Bu pandemi döneminde de en fazla sağlık çalışanları ön plana çıktı. Özellikle Enfeksiyon Hastalıkları uzmanları dünyada çok ilgi gördü. Bu pandemi döneminde karlı çıkanlardan biri de ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı eski öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener oldu. Şener, hiç tanınmayan biriyken Kovid-19’un başlaması ile ismi duyulmaya başladı.
Çanakkale basını sık sık kendisi ile röportaj yaptı. Basının sık sık haber yapması ile bir anda ulusal basında da yer aldı ve Türkiye tanıdı. O dönem Doç. Dr. olan Şener, basında sık sık çıkmasının ardından Prof. Dr. oldu. Unvanı artınca ulusal basında daha fazla çıkmaya başladı. Bu boşluğu da iyi kullanarak kendini daha çok tanıttı ve sonra Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi oldu.

ZOR GÜNLERDE ÇANAKKALE’Yİ TERKETTİ
Yaptığı açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Şener, ilk iş olarak Çanakkale’yi terk ederek İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’na gitti. Çanakkale’nin kendisine ihtiyacı olduğu dönemde bırakıp İzmir’e gitmesi çok eleştirilmişti ve üzüntü ile karşılanmıştı. ÇOMÜ’de tanınan ve yükselen Şener, ilk iş olarak ÇOMÜ’yü terk etti ve İzmir’e gitti.
 
TERKETTİĞİ ÜNİVERSİTEYE REKTÖR OLMAK İÇİN DÖNÜYOR
ÇOMÜ’de rektör değişimi yaşanacağı söylentileri artarken bir andan Prof. Dr. Şener, Çanakkale’de görülmeye başlandı. Çanakkale’de görülmesinin nedeni de bir süre sonra sosyal medya hesabında yaptığı şu açıklama ile anlaşıldı. "Akademik hayatımın başladığı manevi başkentimiz Çanakkale benim hayatımda hep ayrı bir yeri var… 15 yıl boyunca görev yaptığım Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde tüm şehrimizi kucaklayan proje ve bilimsel çalışmaları hayata geçirmek için rektör adaylığı sürecine start verdim"
 
KARARA EN ÇOK CHP’LİLER SEVİNDİ
Alper Şener’in bu açıklamasını destekleyenler de oldu eleştirenler de oldu eleştirenler de. Destekleyenlerin çoğunun CHP’li olması dikkatlerden kaçmadı. AK Parti’nin Çanakkale’de ileri gelenlerinin destek vermemesi de konuşuluyor. Eleştirenlerin ortak ifadeleri ise pandemi gibi zor dönemde Çanakkale’yi bırakıp gitmesine oldu. Birçok kişi, pandemi döneminde ÇOMÜ’yu bırakıp İzmir’e gitmesi ardından rektör olarak dönmek istemesini doğru bulmadıklarını ifade ettiler.
 
Mehmet Güler