Çanakkale’de kuraklık riski her geçen gün artıyor. Birkaç gündür az da olsa yağmur yağarken, önümüzdeki günlerde yağış pek gözükmüyor. Ocak ayının sonlarına geldiğimiz bugünlerde yağışın olmaması tarım memleketi olan Çanakkale’yi daha da endişelendiriyor.
 
Türkiye genelinde yaşanan kuraklık Çanakkale’de daha da kendini gösteriyor. Geçen yıl yaz başlarından itibaren yağmur pek yağmadı. Kış aylarında yağmur beklerken oda gelmedi. Yağış gelmeyince barajlar da su kalmadı. Çanakkale tarım alanının su ihtiyacını karşılayan Bayramiç Barajı ve Atikhisar Barajı’nda su çok çekildi. Özellikle Bayramiç Barajı, Bayramiç’ten Çanakkale’ye kadar olan alanın su ihtiyacını karşılıyor. Barajdaki su seviyesi yüzde 10 civarında. Baraj dolmadığı taktirde, bu bölgedeki tarım alanı için tehlike çanları çalacak.
Aynı şekilde Atikhisar Barajı da Çanakkale merkezin hem içme suyu ihtiyacını hem de tarım arazisinin sulama ihtiyacını karşılıyor. Her iki barajın bulunduğu havzada da beklenen yağış gelmedi.

YAĞIŞ GÖZÜKMÜYOR
Çanakkale son yılların en kurak dönemini geçiriyor. Ocak ayının sonlarına gelinmesine rağmen beklenen ne kadar ne de yağmur geldi. Yağış verileri de bu önümüzdeki hafta önemli bir yağış göstermiyor. Daha önceki yıllarda bu güne kadar birkaç sefer kar yağmıştı. Çevremizdeki illerde biraz da olsa kar yağmasına rağmen Çanakkale’nin sadece Kazdağları’na biraz kar yağdı. Bu hafta da yağışların gözükmemesi kuraklık riskini daha da artırıyor.
Turgut Engin