AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın 3 dönem kuralına takılacağı ve aday gösterilmeyeceği yönündeki tahminler her geçen gün güçleniyor. Turan’ın aday gösterilmemesi durumunda AK Parti Çanakkale aday listesinin 1. sırasında 3 kişinin ismi geçiyor.
 
14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine artık bir aya yakın bir zaman kaldı. Seçimlere hızla gidilirken şuanda partiler kapılarını ziyaretçilere kapatarak mesailerinin büyük bölümünü milletvekili sıralaması üzerinde çalışarak geçiriyor. AK Parti Çanakkale aday listesinin de en çok merak edilen listelerden biri. Bilindiği gibi AK Parti’nin Çanakkale’de Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu milletvekili konumunda. Turan’ın 3 dönem kurulana takılacağına olan inanç gittikçe güçleniyor. Ankara kulislerinde Turan’ın artık aday gösterilmeyeceği daha sık dilendirilmeye başlandı.

ÇANAKKALE’NİN ANKARA’DAKİ EN GÜÇLÜ İSİMLERİNDEN BİRİ
Turan’ın aday gösterilmeyeceği yönündeki inanç güçlenince 1. sıra için 3 kişinin ismi geçiyor; ilk sırada Çanlı olan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin. Çanakkale’nin Ankara’daki en güçlü isimlerinden biri. Son zamanlarda hep ismi milletvekili adaylığında geçiyor. Seçimler yaklaştıkça ismi daha da çok dillendirilmeye başlandı. Şahin’in AK Parti’nin Çanakkale listesinin başında yer alma ihtimalinin güçlü olduğu belirtiliyor.

ANKARA’YA MI ÇAĞRILDI?
Diğer bir isim ise AK Parti Çanakkale eski milletvekili ve şimdi AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olan Ayhan Gider. AK Parti’nin Çanakkale’deki önemli isimlerinden biri olduğu için geçen yerel seçimlerde Ülgür Gökhan karşısında belediye başkan adayı olarak çıkartıldı ve büyük farkla kaybetti. Gider’in bu hafta Ankara’ya çağrıldığı da gelen bilgiler arasında. AK Parti Genel Merkezi’nde adaylık için görüşme yapıldığı belirtiliyor. Bu gelişmeler konuşulurken Gider’in çevresinde de bir hareketlenme oldu ve Gider’in fotoğrafları ve bilgiler sosyal medya hesaplarında paylaşılmaya başlandı. 1. Sıra kendisine verilmemesi durumunda diğer sıraları istemeyeceği gelen bilgiler arasında.
 
TURAN’IN YERİNE GEÇECEK Mİ?
Geçen genel seçimlerde 1. Sırada Bülent Turan, 2. Sırada ise Jülide İskenderoğlu aday gösterilmişti ve ikisi de milletvekili olarak meclise girdi. Bu seçimde Turan’ın aday gösterilmeyeceği uzun zamandır konuşuluyordu. Konuşulan bir diğer konu da İskenderoğlu’nun Turan’ın yerine geçmek için çalışma yaptığı yönünde. Ankara’ya gittiği günden bu yana İskenderoğlu’nun hem mecliste hem de AK Parti genel merkezinde bu koltuğa geçmek için mücadele verdiği ve gerekli bağlantıları yaptığı konuşuluyor. Aynı şekilde de AK Parti’nin Çanakkale teşkilatında da bu yönde izlenim yayıldığı da ifade ediliyor. Eğer İskenderoğlu 1. sırada gösterilmediği taktirde 2’inci sıranın kendisine verilebileceği de tahmin ediliyor. 1. ve 2. sıra da gösterilmemesi durumunda hiç aday gösterilmeyeceği de konuşuluyor. 
 
Mehmet Güler