14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerine az bir süre kaldı. Şuanda hem partiler hem de ittifaklar mesailerinin büyük kısmını milletvekili sıralaması ve listeler üzerinde harcıyor. Her saat her gün yeni gelişmeler de yaşanıyor. Peş peşe gelişmeler Millet İttifakı’nda yaşanıyor. Dün alınan kararla DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek.
Bu gelişme CHP’nin Çanakkale listesine de yansıması bekleniyor. CHP’nin Çanakkale milletvekili aday listesinde yaşanan en büyük gelişme CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek’in aday adaylığını geri çekmesi oldu. Yaklaşık 2 hafta önce Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun Erkek ile görüştüğü ve Adalet Bakanlığı teklifi ettiği konuşuluyordu. Kulis bilgileri doğru çıktı ve Erkek aday adaylıktan çekildi.
Erkek’in aday adaylıkta çekilmesi ile CHP’nin Çanakkale’deki milletvekili sıralaması da değişmiş oldu. Erkek aday adaylığını geri çekmeseydi 1. sırada yeri garantiydi. Erkek’in aday olmaması ve buna ek olarak 4 partinin de CHP’nin listesinde seçime girecek olması aday listesinin tamamen karıştırdı.
Peki Çanakkale’de güçlü olan CHP’nin listesinde kimler yer alacak?
CHP’nin çatısı altında çok sayıda parti seçime gireceği için CHP Genel Merkezi, diğer partilerin adaylarını da belli yerlerde seçilebilecek yerlere koyacak. Bu yüzden Çanakkale listesine de sadece Çanakkale’deki aday adaylar değil, genel merkez dışında da adayların konulabileceği konuşuluyor. Bu da CHP’de Çanakkale için aday adaylık başvurusu yapanların şansını azaltıyor. Kulislerde konuşulan ise Çanakkale için aday adaylık başvurusu yapanların, Erkek’in aday adaylığında çekilmesine sevindiği, diğer partilerin CHP listesinde girecek olmasına da üzüldükleri belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler değerlendirildiğinde CHP Çanakkale Milletvekili Aday Listesi’nin ne olacağı kestirmek güçleşiyor. Kısa süre sonra liste ile ilgili soru işaretleri cevabını bulacak.
 
Mehmet Güler