14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçiminde sadece milletvekilleri seçildi ve cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. İkinci turada Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. 28 Mayıs’ta kurulan sandıklardan Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan seçildi, Kılıçdaroğlu kaybetti. Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesiyle bir çok kişi de beraberinde kaybetti. Kaybedenlerden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale eski milletvekili Muharrem Erkek oldu. Eğer Kılıçdaroğlu kazansaydı, Erkek kurulacak kabinede Adalet Bakanı olacaktı. Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde bunu defalarca dile getirmişti.

BAKAN OLAMADI, BAŞKAN MI OLACAK?
Milletvekili adayı da olmadığı için seçimlerden sonra Erkek boşta kaldı. Aynı zamanda avukat olan Erkek’in önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Çanakkale Belediye başkan adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Erkek gibi Çanakkale Belediyesi’ne CHP listesinden aday olmak için birçok kişinin ismi geçiyor. Bunlardan biri de Çanakkale Barosu eski başkanı Avukat Bülent Şarlan. Diğer isimler ise aynı zamanda iş insanı olan Avukat Mehmet Öngen ve Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Erdal Gezen.

BAŞKAN GÖKHAN DA ADAY
Adayların isimleri kulislerde konuşulmaya başlarken, gözler Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a çevrilmiş durumda. 2002 yılından beri Çanakkale Belediye Başkanlığı yapan ve aynı zamanda 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) mezun olan Başkan Gökhan, daha önce yaptığı açıklamalarda aday olmaya niyetli fakat şartları var. Başkan Gökhan, daha önce yaptığı açıklamada temayül yoklaması yapılması durumunda tekrar aday olabileceğini söylemişti. Gökhan, partisi CHP’nin temayül yoklaması kararı alması durumunda tekrar aday olabileceğini özellikle vurgularken, aksi durumda nasıl bir yol izleyeceği ise bilinmiyor. Mülkiye mezunu olan Gökhan’ın şuanda 4 avukat rakibi bulunuyor.
 
Mehmet Güler