DEVA Çanakkale Kurucu İl Başkanı olan Berkan Karaca, şok bir kararla görevini bıraktı. İl başkanlığının dışında parti üyeliğinden de istifa etti.
14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Berkan Karaca, partisinin de içerisinde bulunduğu Millet İttifakı’nın; Çanakkale’nin de yer aldığı illerde ortak aday göstermesi kararıyla, milletvekili aday listelerinde kendisine yer bulamamıştı. Deva Partisi Çanakkale İl Başkanlığını bu sürede Av. Hayriye Nur Yılmaz Güngören’e devreden Karaca, seçimden sonra ise tüzük gereği 6 Haziran tarihinde yeniden DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanlığına geri dönmüştü. Ancak bir ay bile geçmeden Karaca bu kez hem görevden hem de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu gelişme kentte bir sürpriz olarak değerlendirildi.
Karaca yaptığı kısa açıklamada “Temmuz 2020 yılından itibaren kurucusu olduğum Deva Partisi Çanakkale İl Başkanlığı görevimden ve parti üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Kamuoyuna detaylı bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağımı bildiririm” cümlelerini kurdu. Karaca’nın istifa kararına ilişkin açıklamaları merakla beklenmeye başladı.

Mine Yel