Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ’ı borç batağına sapladığı iddia edilen eski genel müdürü Mahir Sevinç’in GESTAŞ genel müdürü olduğu dönemde iki enerji şirketi kurduğu ortaya çıktı. Maaşı GESTAŞ’tan alan Sevinç’in enerjisini de şirketlerine harcadığı için GESTAŞ’ın bu kötü hale geldiği belirtiliyor.
 
Tamamı İl Özel İdaresi’ne ait olan GESTAŞ, 7 hata, 16 iskelede, 15 sayıda gemiyle, Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında, hizmet veriyor. Kurulduğu 2006’dan itibaren büyüyerek sürdü. Bu yükselme Ocak 2020’de Çanakkale dışından Mahir Sevinç getirilmesine kadar devam etti. O günlerde İthal Müdür olarak anılan Sevinç’in gelmesi ile GESTAŞ’ta işler bozulmaya başladı. Kasasında da 714 bin civarında dolarla şirkete yönetici olarak gelen Müdür Sevinç döneminin hemen başında kasa boşalmaya başladı ve gemiler bir bir arızalandı ve vatandaşlar denizlerde ölümlerden döndü.

2 ŞİRKET KURMUŞ
GESTAŞ’ta işlerin yolunda gitmediği daha görevinin ilk yıllarında bariz biçimde ortaya çıktı. Şirkette işlerin bozulmasının nedenleri ise yeni yeni ortaya çıkıyor. Sevinç 2020 yılından geçen genel seçimlere kadar şirketi yönetti. Genel seçimlerde AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak için istifa edip gitti ve bir daha gelmedi. Sevinç’in gitmesi ile beraber GESTAŞ’a yapılan yanlışlar da bir bir ortaya çıkmaya başladı.
Alınan bilgiye göre; Sevinç, GESTAŞ genel müdürü olduğu dönemde 2 enerji şirketi kurduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre; 2019 ve 2020'de 2 enerji şirketi kurmuş. Eski genel Müdür Mahir Sevinç, kısa adı RES olan Rüzgar Enerji Santrali şirketleri kurmuş. İlk şirketin ortaklı olduğu ve kuruluş tarihi ise 22 Ekim 2019 İkinci şirket ise Sevinç kendi soyismini taşıyan şahıs enerji şirketi.  'Sevinçler Enerji' ismiyle, 24 Haziran 2020 tarihinde kurulmuş.

GESTAŞ YERİNE KENDİ ŞİRKETLERİ İLE İLGİLENMİŞ!
Her ay onbilerce TL maaş alan Sevinç’in bu dönem içinde GESTAŞ yerine kendi şirketleri ile ilgilendiği için GESTAŞ’ta işlerin kötüye gittiği ifade ediliyor. Bu şirketlerden kimsenin şimdiye kadar haberinin olmaması ise ayrıca dikkat çekiyor. GESTAŞ’tan gitmesi ile şirkette olup birtenler de bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Mehmet Güler