Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet  Fatih Kacır ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Çanakkale’ye adeta yatırım çıkarması yaptı. Çanakkale’nin gelişmesi için birçok konuda görüşen heyet,  Çan’a geçerek burada Kale Seramik tarafından faaliyete geçirilen yeni tesisin açılışını da yaptı.
Kısa süre önce yapılan genel seçimlerden sonra AK Parti’nin meclisteki isimleri de değişti. Çanakkale’yi AK Parti adına mecliste temsil eden tek isim ise Milletvekili Ayhan Gider oldu. Gider meclise güçlü bir şekilde gittiği de biliniyor. AK Parti’nin ve dolayısı ile üst düzey siyasetçilerle ilişkileri iyi olan Gider’in bu girişimleri de sunuç vermeye başladı. Çanakkale’nin sanayi devi Kale Grubu tarafından gerçekleştirilen Seramik Bayramı Programına Gider’in girişimleri ile TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır geldi. 
 
BÜYÜK KARŞILAMA
 Milletvekili Ayhan Gider ile birlikte Çanakkale’ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ile  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet  Fatih Kacır’ı Vali İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Rektör Cüneyt Erenoğlu ve AK Parti teşkilatı ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Hava alanında gerçekleştirilen karşılanma töreninin ardından konuklar Çan’a hareket etti.
 
Sedat Uz